Trump: Erdoğan zorlu, güçlü, akıllı bir adam

ABD Başkanı Trump "Cemal Kaşıkçı olayını CIA ile görüşeceğim " dedi. Trump: Türkiye ile iyi anlaşıyoruz. Brunson'u bize verdiler, biz de müteşekkir olduk. Erdoğan benim dostum, güçlü zor ve akıllı bir adam.

Giriş Tarihi 17 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 17 Kasım 2018, 17:58
Trump: Erdoğan zorlu, güçlü, akıllı bir adam

İÇİNDEKİLER

Amerikan AP haber ajansı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve CIA ile görüşeceğini duyurdu.

Türkiye saatiyle sabah konuşan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de, Kaşıkçı'nın katillerinin hesap vereceğini vurgulamıştı.

Gece dünyayı sarsan haberde, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığı iddia edilmişti.

Washington Post gazetesinin konuyla ilgili kişilere dayandırdığı haberinde, "CIA, Prens Bin Selman'ın Kaşıkçı'nın suikast emrini verdiği sonucuna ulaştı" ifadesine yer verilmişti.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA

Reuters'ın aktardığına göre, California'ya gitmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Trump "Cemal Kaşıkçı olayını CIA ile görüşeceğim " dedi.

Konuşmasında Türkiye'ye de değinen Trump, "Türkiye ile iyi anlaşıyoruz. Brunson'u bize verdiler, biz de müteşekkir olduk. Erdoğan benim dostum, güçlü zorlu ve akıllı bir adam" dedi.