RTÜK'ten Halk TV'ye ödül gibi ceza!

RTÜK, Uğur Dündar'la Halk Arenası programına konuk olan Mine Kırıkkanat'ın ayrımcı ifadeler içeren açıklamalarından dolayı Halk TV'ye kapatma cezası yerine sadece para cezası verdi.

Giriş Tarihi 08 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 10 Kasım 2018, 15:00
RTÜK’ten Halk TV’ye ödül gibi ceza!

İÇİNDEKİLER

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP'nin kanalı Halk TV'de yayınlanan Uğur Dündar'la Halk Arenası isimli programda skandal ifadeler kullanan Mine Kırıkkanat'ın sözleri nedeniyle Halk TV'ye verdiği cezayı açıkladı.

KİN VE DÜŞMANLIK YARATACAK İFADELERE SKANDAL CEZA
RTÜK tarafından değerlendirilen Kırıkkanat'ın sözleri karşılığında kanala idari para cezası uygulandı. Kırıkkanat'ın canlı yayında kullandığı ifadeleri "Toplumda kin ve düşmanlık yaratabilecek, nefret duyguları oluşturabilecek, ayrımcılık içeren ifadeler" olarak değerlendiren RTÜK 6112 sayılı yasadaki ilgili maddenin ihlal edildiğini saptadı. Üst Kurul bu doğrultuda kanala sadece para cezası verdi. Rezaleti görmezden gelen RTÜK'e tepki yağarken, yaşanan bu gelişmeler kamuoyunda; "RTÜK Halk TV'yi kolluyor mu?" sorusunu da gündeme getirdi.

CANLI YAYINDA VATANDAŞLARI TEHDİT ETTİ
Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat, yıllarca halka eziyet çektiren, halkı anlamaktan uzak kalan CHP zihniyetinin bir gün yeniden iktidara gelmesi durumunda yine aynı şeyleri yaşatacaklarını söyledi ve açık açık halkı tehdit etti. 'Üçüncü Havalimanı'nın yapılmaması için sokakları yakıp yıkan, gezi parkı eylemleri düzenleyenlerin sözcüsü Kırıkkanat yeni havalimanına, Atatürk isminin verilmemesi halinde bunu da değiştireceklerini söyledi. İşte Halk TV ekranlarında yayınlanan o skandal sözler...