Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak? e-Devlet Bedelli askerlik yerleri sorgulama!

Bedelli askerlik 4. celp dönemi için bekleyiş sürüyor. Bedelli askerlik için başvuru yapan adayların merakla beklediği celp dönemi için gözler Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelecek açıklamada. Peki, bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak? Bedelli celp duyurusu yayınlandı mı? Bedelli askerlik sorgulama nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Giriş Tarihi 05 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 05 Kasım 2018, 16:43
Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak? e-Devlet Bedelli askerlik yerleri sorgulama!

İÇİNDEKİLER

Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak? Milli Savunma Bakanlığınca bedelli askerlik için başvurular bugün tamamlanıyor. Binlerce adayın başvuru yaptığı bedelli askerlikte 4. celp dönemi için geri sayım başladı. Peki, bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak? Bedelli 4. celp duyurusu yayınlandı mı? İşte bedelli askerlik 4. celp dönemi ile ilgili merak edilenler...

BEDELLİ ASKERLİK 4. CELP DÖNEMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bedelli askerlik 4. celp dönemi için vatandaşlar hazırlık içinde.

27 Eylül'de 3. celp döneminde 13 bin 555 yükümlü silahaltına alınmıi 21 günlük eğitime gitmişlerdi. Şimdi sıra 4. celp döneminde. Daha önce alınan bilgiye göre 4. celp döneminin başvuru süresinin tamamlanmasının akabinde açıklanacağı bildirilmişti.

MSB tarafından yapılan açıklamada bedelli askerlik süresi 5 Kasım mesai bitimine kadar uzatıldı. Bu nedenle 4. celp döneminde silahaltına alınacak yükümlülerin başvruların sona ermesinden sonra açıklanması bekleniyor.

Bedelli askerlik 4. celp dönemi açıklandığında haberimizin içeriğinde yer alacak.

BEDELLİ ASKERLİK 4. CELP DÖNEMİ SORGULAMA NASIL YAPILACAK?

Bedelli askerlik 4. celp dönemi 3-Devlet üzerinden erişime açılacak. 4'üncü celp döneminde silahaltına alınacak yükümlülerin birlik ve yoklama bilgileri www.turkiye.gov.tr adresinde yayımlanacak. Yükümlülerin kayıtlı cep telefonlarına da bilgilendirme mesajı gönderilecek.

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

BEDELLİ ASKERLİKTE NE EĞİTİMİ VERİLİYOR?

Bedelliden yararlanacakların alacağı eğitime ilişkin de askeri kaynaklardan, "Askerlik hizmetini yapan bütün gençlerimizin aldığı temel eğitimleri alacaklar. Normalde bu eğitimin süresi 28 gündür. Bedelliden yararlanacaklar için bu süre 21 olarak belirlendi. Eğitim süresindeki bir haftalık eksiklik hızlandırılmış bir eğitimi gündeme getirecektir. Temel olarak aynı eğitim programı uygulanacak. Ancak sürenin kısalığı nedeniyle eğitimin bazı uygulamaları kapsam dışında tutulacak" bilgisi verildi.

Eğitimin içeriğine ilişkin, "Normal eğitim programında olan yat-kalk da dahil yürüyüş ve sporla selamlama eğitimleri, atış da dahil silah eğitimi, rütbeleri tanıma ile milli güvenlik de dahil normal askeri eğtimi programında yer alan teorik dersler" bilgisi aktarılırken, silah eğitiminde silahı söküp takmak ve hedefe üç atışın yer alacağı belirtildi.