Bedelli askerlik başvuru son gün ne zaman? Bedelli askerlik için kaç kişi başvurdu? Bedelli 4. celp dönemi ne zaman?

3 Ağustos'ta çıkan bedelli askerli yasası sonrası yüz binlerce askerlik adayı erkek, bedelli askerlikten yararlanmak için başvuruda bulundu. Bugüne kadar 3 celp dönemi açıklanırken yaklaşık 70 bine yakın başvuran kişi askerlik görevini yerine getirdi. Bedelli askerlik başvuru süreci bugün biterken adaylar 4. celp döneminin ne zaman açıklanacağını da merak ediyor. Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman? İşte bedelli askerlikle ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 02 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 02 Kasım 2018, 15:29
Bedelli askerlik başvuru son gün ne zaman? Bedelli askerlik için kaç kişi başvurdu? Bedelli 4. celp dönemi ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Bedelli askerlik başvurularında para yatırma işlemleri için bugün son gün. 3 Ağustos 2018'de çıkan bedelli askerlik yasasına bugüne kadar 727 bin 802 kişi başvururken, başvuran adaylardan 603 bin 420'si ücretini yatırdı.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU SÜRESİ UZATILACAK MI?

BAŞVURU ŞARTLARI
Düzenlemeye göre, bedelli askerlikten 1 Ocak 1994 tarihi de dahil, bu tarihten önce doğup 15 bin Türk lirası ödeyenler yararlanabilecek. Uygulamadan faydalanacaklar 21 gün temel askerlik eğitimi alacak.

Yurt dışında yaşayanlar ile resmi olarak yurt dışında 3 yıldan daha fazla çalışanlar, 2 bin avro ödemeleri ve Milli Savunma Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi almaları halinde askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

Kanuna göre, bedelli askerlikten faydalanmak isteyen hak sahipleri, 3 Ağustos'ta başlayan ve 3 Kasım'a kadar sürecek üç ay boyunca başvurularını e-Devlet üzerinden, ayrıca yurt içinde askerlik şubeleri ile yurt dışında konsolosluklar aracılığıyla yapabilecek.

Hak sahibi olduğu belirlenerek müracaatı kabul edilen yükümlüler, başvuru belgesini aldıktan sonra bankaya 15 bin lira yatıracak. Yükümlüler, bedeli yatırdığını gösteren dekontu askerlik şubelerine teslim ederek celp duyurusunu bekleyecek.

BEDELLİ ASKERLİK 4. CELP DÖNEMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Bedelli askerlikten faydalanmak için başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşların sorguladığı 4. celp dönemi, 3 Kasım tarihinde yapılacak olan planlamanın ardından adayların erişimine açılacak. Dönemlerin belirlenmesinin ardından detaylar, Milli Savunma Bakanlığı Askeralma sekmesi ve E-Devlet üzerinden görüntülenebilecek.