Başkan Erdoğan'dan yerel seçim anketi! Kapalı zarfta isimleri aldı
Başkan Erdoğan, yerel seçimler öncesi çalışmaların hız kazanmasını istedi. İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylıkları için partisinin MYK üyelerinden gelen öneriler kapalı zarf içinde alan Erdoğan, bugün de MKYK üyelerinden benzer bir yöntemle isimleri alacak.
AK Parti'nin önceki gün gerçekleşen MYK toplantısında bazı genel başkan yardımcılarının yaptığı sunumlardan sonra yerel seçimde başvuru ve aday belirleme süreci de ele alındı. Bugün toplanacak MKYK'da bu takvime son şekli verilecek.
Yerel seçim adaylarının başvurularının 5-12 Kasım arasında alınmasının planlandığı, aynı zamanda aday adaylarıyla ilgili bölgelerinde "temayül" yoklamaları gerçekleştirileceği kaydedildi.
Erdoğan, bugün MKYK toplantısında da MKYK üyelerinden isimleri alacak. Erdoğan'ın gizli tuttuğu mini ankete dair bilgi vermediği "sonuçlar bende saklı" dediği de ifade edildi. Erdoğan'ın "diğer adaylardan ziyade kendi çıkaracağımız adayımıza odaklanalım" dediği de kaydedildi.
'İYİ OLAN KAZANSIN'
Erdoğan'ın toplantıda MHP ile Cumhur İttifakı sürdüğüne dikkat çekerek, "MHP ile ilgili açıklama yapılırken kullanılan üslup ve dile özen gösterilmesine" dair mesajlar verdiği ve uyarılar yaptığı da ifade edildi. Erdoğan, MHP'nin adaylarının kendi adaylarını ve seçim stratejilerini etkilemeyeceğini ifade ederken, "İyi olan kazansın. Biz en doğru adayla seçime girdikten sonra bunun karşılığını alacağımıza, başarılı olacağımıza eminim. Şu an önceliğimiz en doğru adayları bulmak" değerlendirmesi de yaptı.