Eski Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya meslekten ihraç edildi

FETÖ'nün ilk kumpas davasında iddianameyi hazırlayan eski Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya meslekten ihraç edildi. Sarıkaya, FETÖ'nün orduya yönelik ilk kumpası olarak kabul edilen Şemdinli iddianamesini hazırlamıştı... Ferhat Sarıkaya, Van’da YYÜ eski rektörleri Prof. Yücel Aşkın ve Prof. Hasan Ceylan ile cezaevinde intihar eden YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı’nın da yargılandığı, 25 milyon dolarlık ihale yolsuzluğu davasında da iddianameyi hazırlayan isimdi.

Giriş Tarihi 01 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 01 Kasım 2018, 19:33
Eski Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya meslekten ihraç edildi

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün orduya yönelik ilk kumpası kabul edilen Şemdinli iddianamesini hazırlayan Ferhat Sarıkaya meslekten ihraç edildi. Ferhat Sarıkaya, Van'da YYÜ eski rektörleri Prof. Yücel Aşkın ve Prof. Hasan Ceylan ile cezaevinde intihar eden YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın da yargılandığı, 25 milyon dolarlık ihale yolsuzluğu davasında iddianameyi hazırlamıştı...



Ferhat Sarıkaya

İTİRAFÇI OLMUŞTU
Darbe girişiminin ardından örgütle bağlantısı sebebiyle hakkında soruşturma açılan Ferhat Sarıkaya itirafçı olmuştu. Sarıkaya hakkındaki iddiaları değerlendiren HSK 2. Dairesi ikinci kez ihraç kararı aldı.

ADİL ÖKSÜZ'Ü SERBEST BIRAKAN İKİ ESKİ HAKİM DE MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ
Daire ayrıca FETÖ'nün sözde "Hava Kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ü serbest bırakan eski hakimler Köksal Çelik ile Çetin Sönmez'in meslekten ihraçlarına karar verdi.