Rusya'dan Türkiye açıklaması

Kremlin sözcüsü, Türkiye'nin İdlib'teki yükümlülüklerini birçok zorluğa rağmen tam olarak yerine getirdiğini açıkladı.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 30 Ekim 2018, 13:22
Rusya’dan Türkiye açıklaması

İÇİNDEKİLER

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye'nin İdlib'teki silahsız bölge ile ilgili yükümlülüklerini birçok zorluğa rağmen tam olarak yerine getirdiğini açıkladı. Açıklamada Rusya'nın mutabakatı başarısızlığa uğratacak bir tehdit görmediği belirtildi.

PUTİN TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Rusya lideri Valdimir Putin, Ankara ile Moskova arasında varılan İdlib mutabakatını hayata geçirme konusunda Türkiye'ye geçtiğimiz günlerde teşekkür etmişti. Putin konu ile ilgili "Türk partnerlerimiz sıkı çalışıyor. Her şey o kadar kolay değil" dedi.

Putin, 16 Eylül'de Soçi'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile düzenlenen zirvenin ardından varılan İdlib mutabakatı konusunda "Belki tüm ağır silahlar ve tüm teröristler bölgeyi terk etmedi ama Türk partnerlerimiz sıkı çalışıyor. Tüm sorumluluklar henüz yerine getirilmese de bunun için çalışıyorlar. Bunu görüyoruz. Her şey o kadar kolay değil, aksine oldukça zor... Anlaştığımız üzere, İdlib'deki 15-20 kilometrelik bölgenin oluşturulmasına devam ediliyor" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN SOÇİ AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-İran-Azerbaycan üçlü Dışişleri Bakanları toplantısının ardından gerçekleştirilen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu , "Suriye'nin İdlib bölgesini kapsayan Soçi Mutabakatı plana göre işliyor" dedi. Çavuşoğlu, İdlib'teki radikal grupların ve terör örgütlerinin anlaşmaya uygun davranmaması durumunda Türkiye'nin müdahale edeceğini belirtti.

Çavuşoğlu ayrıca. "Bu sürece her zaman en çok katkı sağlayan en çok destek veren ülkelerin başında da İran gelmektedir. Zaten birlikte bu süreci yürütüyoruz. Astana ve Soçi süreci." dedi.