Başkan Erdoğan'dan ‘Öğrenci Andı’ tepkisi

Başkan Erdoğan, Danıştay’ın ‘Öğrenci Andı’ ile ilgili kararı 5 yılda vermesini eleştirdi. “2013’ten 2018’e kadar neredeydiniz? 2018’e kadar niçin acaba bu konuda bir karar verilmedi de şimdi veriliyor? Şimdi mi aklınıza geldi?” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2018 Güncelleme 25 Ekim 2018, 02:31
Başkan Erdoğan’dan ‘Öğrenci Andı’ tepkisi

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen "150. Yılında Şura-yı Devlet'ten Danıştay'a" başlıklı uluslararası sempozyuma katıldı. Danıştay üyelerine seslenen Erdoğan, öğrenci andı kararını eleştirdi: Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı nasıl demokrasinin olmazsa olmaz şartıysa, jüristokrasi de büyük bir tehdittir. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ilgili müsaade alacaksak o zaman ben bu makamda durmayayım, çekeyim gideyim. Danıştay, 5 yılda ant ile ilgili karar veriyor. 2013'ten 2018'e kadar neredeydiniz? 2018'e kadar niçin acaba bu konuda bir karar verilmedi de şimdi veriliyor? Şimdi mi aklınıza geldi? Kusura bakmayın da bunu sormak da bizim hakkımız olsun. Çünkü millet, tokadı atması gerektiği zaman bana atıyor, size atmıyor. Hesabı veren biziz. Demokrasinin özelliği zaten burası... Onun için biz de sizlerden gecikmeyen adil kararlar bekliyoruz.

ÜRDÜN KRALI ABDULLAH İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile telefonda görüştü. Görüşmede, ikili ilişkiler ele alındı. Türkiye ve Ürdün arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesinin önemine değinilen görüşmede, Serbest Ticaret Anlaşması'yla ilgili meseleleri aşmayı hedefleyen çabaların desteklenmesi hususunda mutabık kalındı. Başkan Erdoğan daha sonra kendisini arayan Veliaht Prens Selman ile görüştü. Kaşıkçı olayı ile ilgili son gelişmeler ele alındı.