Son dakika: Ataşehir Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu

Ataşehir Belediyesi İhale Komisyonu'nda görevli 5 kişi gözaltına alındı. Skandallarla sık sık gündeme gelen CHP'li Ataşehir Belediyesinin Başkanı Battal İlgezdi yolsuzluk nedeniyle görevden uzaklaştırılmıştı.

Giriş Tarihi 08 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 08 Ekim 2018, 12:10
Son dakika: Ataşehir Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu

İÇİNDEKİLER

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "ihaleye fesat karıştırmak" ve "resmi belgede sahtecilik" olaylarını gerçekleştirerek kamuyu zarara uğrattığı iddia edilen 5 Ataşehir Belediyesi çalışanı ve 1 iş adamı hakkında gözaltı kararı verdi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, konuya ilişkin düzenlediği eş zamanlı operasyonda, Ataşehir Belediyesi İhale Komisyonu'nda görevli 5 kişiyi gözaltına aldı.

İŞ ADAMI İSE ARANIYOR

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan bir iş adamı ise aranıyor.

Şüphelilerin, doğrudan Anadolu Adliyesi'ne sevk edildikleri ve savcılık işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

SKANDALLAR BİTMİYOR

Skandalların ardı arkası kesilmeyen CHP'li Ataşehir Belediyesi nde yeni bir gelişme yaşandı. Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, hakkında kesinleşen hapis cezası sebebiyle Seçme ve Seçilme hakkını kaybetti.

BELEDİYE BAŞKANI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTI

Daha önce skandallarla gündeme gelen CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkında görevden uzaklaştırma kararı verildi. İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması ile ilgili yapılan açıklamada, "Hakkında Mülkiye Müfettişlerince düzenlenen raporlar ve adli mercilerce yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar sebebiyle, Anayasanın 127 nci maddesinin verdiği yetki doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca 06.12.2017 tarihinde görevden uzaklaştırılmıştır" denildi.