Son dakika: Kılıçdaroğlu'nun "BM'de Filistin'in adını anmadı" iftirasına Başkan Erdoğan'dan sert yanıt

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında "Erdoğan BM'de Filistin'in adını anmadı" diyerek yine yalan söylemişti. Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert yanıt geldi: Biz o konuşmamızda Filistin'in bağımsızlığını da anlattık, Kudüs'ü de anlattık. Kılıçdaroğlu kendine gel!

Giriş Tarihi 06 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 06 Ekim 2018, 11:33
Son dakika: Kılıçdaroğlu’nun BM’de Filistin’in adını anmadı iftirasına Başkan Erdoğan’dan sert yanıt

İÇİNDEKİLER

Partisinin Kızılcıhamam Kampında konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "BM'de Filistin'in adını anmadı" iftarısına sert yanıt verdi. Başkan Erdoğan, "Biz o konuşmamızda Kudüs'ü de anlattık, Filistinli kardeşlerimizi de anlattık. Sen önce kendine bi çeki düzen var. Kendine gel." dedi.

İşte Başkan Erdoğan'ın konuşmasının o kısmı:

"NE KADAR TERÖRİST, ŞAİBELİ TİP VARSA HEPSİ BU ZAT TARAFINDAN ÖVÜLÜYOR"

İnternet ve sosyal medya çağında her türlü yalan bilgi, belge, görüntü oluşturabilirsiniz. Bunların hakikat gibi derdi yok. Bunların yöntemi çamur at izi kalsın yöntemidir. Eline verilen kağıtları, sonunda rezil kepaze olacağını bile bile, çıkıyor kürsüde anlatıyor. Son grup konuşması böyle yalanlarla doludur. Öyle şeyler söylüyor ki, cevap vermemeyi partime ve milletime hakaret olarak gördüğüm için topa girmek zorunda kalıyorum. Bazıları muhattap almayın diyor. Bir değil, iki değil, üç değil. Türkiye'de ne kadar terörist, şaibeli tip varsa hepsi bu zat tarafından övülüyor. Bu zatın Ankara'dan İstanbul'a yürüdüğü yürüyüşte koltuğunun altına kimlerin olduğu görülüyor. Teröristlerle birlikte yürüyor.

"SEN ÖNCE KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VER! KENDİNE GEL"

Bu zat son konuşmasında önce Kudüs meselesine girdi. Sonra hızını alamayıp, Erdoğan BM'de gitti Filistin'le ilgili tek kelime etmedi diyor. Buna benim milletim inanmaz hele hele Filistinli hiç inanmaz. Orada Türk bayraklarıyla Filistinli'nin nasıl dolaştığını biliyoruz. Bu zatın adamlarının da benim Filistinli kardeşlerimin düşmanlarıyla nasıl olduğunu da biliyorlar. Etrafında ona bunları anlatacak bir Allah'ın kulu yok mu ya? Demek ki yok. Biz o konuşmamızda Kudüs'ü de anlattık, Filistinli kardeşlerimizi de anlattık. Sen önce kendine bi çeki düzen var. Kendine gel. BM Genel Kurulu'nda Amerika 7 oy aldı biz 127 oy almak suretiyle Kudüs'ü bu noktaya taşıdık. Senin en ufak bir emeğin var mı bu işin içerisinde. Bunlar Filistin'in acısını hissettikleri için değil bunun üzerinden bize vurabileceklerini düşündükleri için bunu konuşmaktadır. Onda da çuvalladılar. Biz Filistin'le beraber yoğrulduk, beraber yoğrulmaya da devam ediyoruz. Filistin deyince akla AK Parti gelir, Gazze deyince akla AK Parti gelir. Şayet Müslümanlara güveni yoksa, gitsin diğer azınlıklara sorsun.

KILIÇDAROĞLU'NUN İFTİRASI

CHP grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kudüs'te büyükelçilik açma sözünü verdiğini belirterek, "BM''de konuştu. Filistin için tek bir laf etmedi." ifadelerini kullanmıştı.