Başkan Erdoğan Ankara'da AK Parti Kızılcahamam kampında konuştu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da AK Parti'nin Kızılcahamam kampında konuştu. Konuşmasında McKinsey iftiralarına da değinen Erdoğan, "McKinsey konusunda bakanlarımı uyardım artık fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim. Biz bize yeteriz" dedi.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 06 Ekim 2018, 12:12
Başkan Erdoğan Ankara’da AK Parti Kızılcahamam kampında konuştu

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açılış konuşmasını yaptı. Erdoğan, "Türkiye tarihinin en büyük ekonomik saldırılarına maruz kalmasına rağmen 2 ayı bulmadan durumu büyük ölçüde kontrol altına aldık. Döviz kurunun bir anda böyle bir artış göstermesini ekonomik sebeplerle izah mümkün değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Ankara Kızılcahamam kampında partililere seslendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na grup toplantısında yaptığı açıklamalar nedeniyle tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "McKinsey tartışmasına" da "Fikri danışmanlık da almayacağız" diyerek nokta koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman Gercüş'te 8 askerimizin şehit olmasıyla ilgili olaraksa "800 teröristin etkisiz hale getirileceğini" ifade etti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından dikkat çeken başlıklar...

"16 Nisan halk oylaması ve 24 Haziran seçimleri milletimiz ile aramızdaki güçlü ilişkiyi bir kez daha görmemize vesile oldu.

Türkiye, tarihinin en büyük ekonomik saldırılarından birine maruz kalmasına rağmen 2 ayı bulmadan durumu kontrol altına aldık. Dövizdeki bu artışı sadece ekonomik gerekçelerle açıklama imkanı yoktur.

Ekonomide muhakkak çözmemiz gereken sorunlar var. Bunları görüyoruz. Her kriz beraberinde bir çok fırsatı da getirir. Devlet olarak bu krizin üstesinden gelmek için adımlarımızı attık, atıyoruz.



''O ZAMAN DEĞİŞİRİZ''
Milletimizi fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz. Türkiye'yi faiz kur enflasyon şeytan üçgeninden çıkarana kadar her türlü adımı atacağız.

Türkiye borcuna sadıktır, yeter ki işi diyet borcuna dönüştürmesinler. İşte o zaman külahları değişiriz.

''BU CAN BU TENDE OLDUKÇA...''
Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye'yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz. Kendi ayakları üzerinde yükselttiğimiz Türkiye'ye hiç kimse yeniden diz çöktüremeyecektir.

BATMAN'DAKİ HAİN SALDIRI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir ölür bin diriliriz evelallah. 8 şehidimiz mi var? O teröristler bilsinler ki bunu en az 800 ile ödeyecekler." dedi.

O deliklerde inlerine gire gire bunları bitireceğiz. Kandil'de, Sincar'da bitireceğiz. Durmadan onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu milletin huzurunu, refahını yok etmeye bunların gücü asla yetmeyecektir.



KILIÇDAROĞLU'NUN İFTİRALARINA SERT YANIT
İnternet ve sosyal medya çağında her türlü yalan bilgi, belge, görüntü oluşturabilirsiniz. Bunların hakikat gibi derdi yok. Bunların yöntemi çamur at izi kalsın yöntemidir. Eline verilen kağıtları, sonunda rezil kepaze olacağını bile bile, çıkıyor kürsüde anlatıyor. SOn grup konuşması böyle yalanlarla doludur. Öyle şeyler söylüyor ki, cevap vermemeyi partime ve milletime hakaret olarak gördüğüm için topa girmek zorunda kalıyorum. Bazıları muhattap almayın diyor. Bir değil, iki değil, üç değil. Türkiye'de ne kadar terörist, şaibeli tip varsa hepsi bu zat tarafından övülüyor. Bu zatın Ankara'dan İstanbul'a yürüdüğü yürüyüşte koltuğunun altına kimlerin olduğu görülüyor. Teröristlerle birlikte yürüyor. Bu zat son konuşmasında önce Kudüs meselesine girdi. Sonra hızını alamayıp, Erdoğan BM'de gitti Filistin'le ilgili tek kelime etmedi diyor. Buna benim milletim inanmaz hele hele Filistinli hiç inanmaz. Orada Türk bayraklarıyla Filistinli'nin nasıl dolaştığını biliyoruz. Bu zatın adamlarının da benim Filistinli kardeşlerimin düşmanlarıyla nasıl olduğunu da biliyorlar. Etrafında ona bunları anlatacak bir Allah'ın kulu yok mu ya? Demek ki yok. Biz o konuşmamızda Kudüs'ü de anlattık, Filistinli kardeşlerimizi de anlattık.

Sen önce kendine bi çeki düzen var. Kendine gel. BM Genel Kurulu'nda Amerika 7 oy aldı biz 127 oy almak suretiyle Kudüs'ü bu noktaya taşıdık. Senin en ufak bir emeğin var mı bu işin içerisinde. Bunlar Filistin'in acısını hissettikleri için değil bunun üzerinden bize vurabileceklerini düşündükleri için bunu konuşmaktadır. Onda da çuvalladılar. Biz Filistin'le beraber yoğrulduk, beraber yoğrulmaya da devam ediyoruz. Filistin deyince akla AK Parti gelir, Gazze deyince akla AK Parti gelir. Şayet Müslümanlara güveni yoksa, gitsin diğer azınlıklara sorsun.

ALMANYA'YA CAN DÜNDAR TEPKİSİ
"Son Almanya seyahatinde, 5 yıl 10 aya mahkum olan sözde gazeteci vardı ya boşluğunu buldu oraya kaçtı, orada da rahat durmadı. Orada da kendisine sahip çıkacak olanları, sözde siyasetçileri buldu. Haber de bize gelince, 'Eğer bizimle beraber orada bulunacaksa biz müşterek bir basın toplantısı yapamayız. O zaman siz onunla basın toplantısı yaparsınız, daha sonra da biz onun olmadığı bir basın toplantısı yaparız.' diye haber gönderdik."



'Eğer bizimle beraber orada bulunacaksa biz müşterek bir basın toplantısı yapamayız. O zaman siz onunla basın toplantısı yaparsınız, daha sonra da biz onun olmadığı bir basın toplantısı yaparız.'



MCKINSEY TARTIŞMALARI
McKinsey konusunda bakanlarımı uyardım artık fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim. Biz bize yeteriz.

"CUMHUR İTTİFAKI BASİT BİR İTTİFAK DEĞİL"
Cumhur İttifakı'nı basit bir seçim ittifakı olarak görenler de yanılıyor. Cumhur İttifakı, milli ve yerli duruş sahiplerinin ülkenin meseleleri karşısında gösterdikleri dayanışmanın adıdır. Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın listelerde olmasa bile gönüllerde devam edeceğine inanıyorum. Bu ittifaka sandık ittifakı gözüyle bakmadık, bakmıyoruz. Bu ittifakı yaşatmanın yolunu arayacağız."