Başkan Erdoğan'dan burs müjdesi

Başkan Erdoğan, Akademik Yıl Açılışı’nda öğrencilere müjdeyi verdi: “Önümüzdeki eğitim yılı için burs miktarını lisansta 500 liraya, yüksek lisansta bin liraya, doktorada ise bin 500 liraya yükseltme kararı aldık...”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2018 Güncelleme 04 Ekim 2018, 02:04
Başkan Erdoğan’dan burs müjdesi

İÇİNDEKİLER

2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı açılış töreni dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törende konuşan Başkan Erdoğan, öğrenci ve öğretim üyelerine başarılar dileyerek, özetle şöyle dedi:

'HASBİ OLUN'
"Dünyadaki ilk 500'ün içine iki üniversite değil, bu üniversitelerin sayısını çok daha arttırmamız lazım. Dershane sistemini kaldırdık. Buradan öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. Önümüzdeki eğitimöğretim yılı için kredi, burs miktarını lisansta 500 liraya, yüksek lisansta bin liraya, doktorada ise bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Bu rakam, biz göreve geldiğimizde 45 liracıktı." Bu arada Başkan Erdoğan, yerel seçimler için yoğun mesai harcıyor. Erdoğan önceki gün AK Parti Genel Merkezi'nde ilçe başkanları ile bir araya geldi. Yerel seçimler için gereken mücadelenin verilmesini isteyen Erdoğan, "Hesabi değil, hasbi olun. Tevazu sahibi olacaksınız, kibirden uzak duracaksınız" dedi.

OYALAMALAR SORUN OLUYOR
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Münbiç'te oyalama taktiği yürüttüğünü söyleyerek, "Bu oyalama taktiği büyüyen bir sorun olmaya başladı" dedi. Kalın, "McKinsey iddialarıyla Bakanımızı ve Cumhurbaşkanımızı hedef alıyorlar. Ekonomiyi Türkiye'nin ilgili birimleri yönetir" diye konuştu



Erdoğan, Üstün Başarı Ödülü'nü almaya hak kazanan Dr. Selma Şenel'e plaket verdi.



CAMİYE BÜYÜK İLGİ

Erdoğan'ın Köln'de açtığı Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Camisi, her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Açık Kapı Günü" etkinlikleri kapsamında Almanlar'dan yoğun ilgi gördü.


HASAN AY-EDA IŞIK