Almanya'dan skandallar zinciri! Başkan Erdoğan'ın ve Merkel'in olduğu salona terörist Adil Yiğit'i soktular

Almanya, radikal örgütçülükten 3 yıl hapis yatan ve evinde silah deposu bulunan terörist Adil Yiğit'i, Erdoğan-Merkel zirvesine akredite ederek büyük bir güvenlik zaafiyetine imza attı. Ayrıca Erdoğan'ın Almanya ziyareti sırasında görev alan iki polis memurunun NSU cinayetlerinin faillerinden Uwe Böhnhardt'ın ismini görev takma adı olarak kullandığı ortaya çıktı. Köln Belediyesi daha önce de PYD/YPG'NIN kırmızı bültenle aranan eski eş başkanı Salih Müslüm'ün terör propagandasına destek olmuştu.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 29 Eylül 2018, 13:10
Almanya’dan skandallar zinciri! Başkan Erdoğan’ın ve Merkel’in olduğu salona terörist Adil Yiğit’i soktular

İÇİNDEKİLER

Almanya radikal örgütçülükten 3 yıl hapis yatan ve 1996'daki operasyonda evinde çok sayıda mühimmat bulunan terörist Adil Yiğit'i, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Almanya Başbakanı Merkel'in olduğu salona alarak iki liderin can güvenliğini hiçe saydı.

TERÖRİSTİ SOKTULAR AMA TÜRK GAZETECİLERİN ÜZERİNİ ARADILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programını takip edep Türk gazetecilerin üstü, otel çıkışında Alman polisi tarafından tek tek arandı.

CAMİ AÇILIŞI GÜVENLİK GEREKÇESİYLE İPTAL EDİLDİ

Köln Belediye Başkanı Henriette Reker Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı cami açılışının güvenlik konseptinin yetersiz olduğu gerekçesiyle iptal edildiğini duyurdu. Açılışın, 500 davetli ile sadece cami binası içinde gerçekleştirileceği bildirildi.

G-20 ZİRVESİNE DE AKREDİTE EDİLMİŞTİ

Almanya, provokatör Adil Yiğit'in G-20 Hamburg zirvesine de akredite edilmesine müsaade etmişti.

HAKKINDA SINIR DIŞI KARARI VAR

Erdoğan-Merkel görüşmesini provoke eden Adil Yiğit, Alman federal kriminal dairesi tarafından sakıncalı kişi görülüyor ve bu yüzden hakkında sınır dışı etme kararı var.

3 YIL HAPİS YATTI

Türkiye düşmanı faaliyetleri ile sık sık gündeme gelen Avrupa Postası Yayın Yönetmeni Adil Yiğit'e yasadışı SOL örgüt destekçiliğinden Alman polisi 1996'da operasyon düzenledi. 1998'de yakalanarak tutuklanan provokatör 3 yıl hapis yattı.

EVİNDE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Yiğit'in 1996 yılında evine yapılan baskında; silah deposu, makineli tüfek, plastik patlayıcı ele geçirildi.

KÖLN BELEDİYESİ TERÖRİST MÜSLÜM'E DE SAHİP ÇIKTI

PYD/YPG'NIN kırmızı bültenle aranan eski eş başkanı Salih Müslüm'ün, 24 Haziran seçimlerinden iki gün önce video konferansla katılarak konuşacağı konferansa Köln Büyükşehir Belediyesi'nin resmi destek vermişti. Köln Belediyesi, söz konusu konferansa sponsor da olmuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Baskanı Mustafa Yeneroğlu, sosyal paylasım sitesi Twitter'daki sahsi hesabından Salih Müslüm'in katılacağı konferansın afişini paylaştı ve "Köln Büyüksehir Belediyesinin resmi desteğiyle terör örgütü propagandası. Bırakın seçim yasağını, Alman İstihbaratına göre de PKK şubesi olan PYD yöneticilerine tam destek. Kampanya yasaklarının HDP için ne kadar geçerli olduğuna sayısıyız örnekten de birisi" ifadelerini kullandı. Konferansa, HDP'nin firari milletvekili Ahmet Yıldırım da katılmıştı.