Son dakika: Dursun Çiçek'in skandal iddialarına AK Parti'den yanıt

CHP'li eski milletvekili, darbe sevici Dursun Çiçek, "Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz diyen başsavcılar var" diyerek skandal açıklamaya imza atmıştı. Çiçek'in sözleriyle ilgili konuşan AK Parti Sözcüsü Çelik, "Son derece ahlak dışıdır. Böyle başsavcılar varsa savcılar bunları ortaya çıkarmalı." dedi.

Giriş Tarihi 21 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 21 Eylül 2018, 18:15
Son dakika: Dursun Çiçek’in skandal iddialarına AK Parti’den yanıt

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... AK Parti'de MKYK toplantısı sona erdi. Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Dursun Çiçek'in açıklamalarıyla ilgili konuşan Çelik, "Son derece ahlak dışıdır. Bu Başsavcıların ortaya çıkarılması gerekir. Savcılar bunları ortaya çıkarmalı. Bununla ilgili yargısal girişimler de yapılacak." diye konuştu.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

"SON DERECE AHLAK DIŞI"

"Vahim bir açıklama. Vesayetin zihinlerde nasıl dolaştığını gösteren bir açıklama. CHP'den bununla ilgili bir yalanlama, kınama gelmemesi de dolaylı onamadır. Yassı Ada zihniyetinin CHP'de ne kadar diri olduğunu gösteriyor. Buna karşı teyakkuz içinde olmak lazım. İktidardan indirin, biz gerekeni yaparız yaklaşımının hukuksal olmadığını düşünüyoruz. Son derece ahlak dışıdır. Bu Başsavcıların ortaya çıkarılması gerekir. Savcılar bunları ortaya çıkarmalı. Bununla ilgili yargısal girişimler de yapılacak. 15 Temmuz yargıda bir dönüm noktasıdır. İhtilali selamlayan hakimler, savcılar dönemi kapanmıştır. Bu mücadeleyi kirleten savcı ya da hakim varsa, Yassı Ada zihniyetini yaşatanlar varsa gereken mekanizmaların çalışarak ortaya çıkarması bir vazifedir."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

İzmir'de faaliyet gösteren Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAYDER), katıldığı bir televizyon kanalındaki sözleri nedeniyle eski CHP milletvekili Dursun Çiçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Derneğin avukatı Ela İlden aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'na iletilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek'in "Hükümetin görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği iddia edildi.

DURSUN ÇİÇEK'İN SKANDAL AÇIKLAMALARI

CHP'li eski milletvekili, darbe sevici Dursun Çiçek; KRT TV'te provokatif yayınlarıyla bilinen Çağlar Cilara'nın konuğu olarak katıldığı programda skandal bir açıklamaya imza attı. AK Parti iktidarı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan hakkında konuşan Çiçek, "Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz diyen başsavcılar var" şeklinde bir açıklama yaptı.