CHP'li Dursun Çiçek skandal sözleri için hesap versin! Kim o başsavcılar?

CHP eski milletvekili ve darbe sevici eski "asker" Dursun Çiçek, birçok provokatif "haberin" mimarı olan Çağlar Cilara'nın konuğu olarak katıldığı televizyon programında, skandal açıklamalara imza attı. Çiçek "Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz diyen başsavcılar var” dedi

Giriş Tarihi 15 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 15 Eylül 2018, 18:42
CHP’li Dursun Çiçek skandal sözleri için hesap versin! Kim o başsavcılar?

İÇİNDEKİLER

CHP'li eski milletvekili, darbe sevici Dursun Çiçek; KRT TV'te provokatif yayınlarıyla bilinen Çağlar Cilara'nın konuğu olarak katıldığı programda skandal bir açıklamaya imza attı. AK Parti iktidarı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan hakkında konuşan Çiçek, "Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz diyen başsavcılar var" şeklinde bir açıklama yaptı.

HSK GÖREVE!
Dursun Çiçek'in, "Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz diyen başsavcılar var" sözlerini A Haber yayınına katılan Avukat Cüneyt Toraman yorumladı. Toraman skandal açıklamalara yönelik "Bu çok açık ve net aba altından sopa gösterme ve bir darbe imasıdır, Cumhuriyet Savcılığının derhal soruşturma başlatması gerekir" diyerek HSK yetkilileri göreve çağırdı.

Toraman, skandal iddiaların ciddiyetine vurgu yaparak "Demek ki hala yargı içinde darbe yanlısı isimler var, bunların derhal incelenmesi gerekir" dedi.

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLSİNLER
Toraman "Eğer bu kişiler arasında 28 Şubat döneminde aktif bir şekilde rol almış, masum insanlara zulmetmiş kişiler varsa derhal bu isimler meslekten ihraç edilmeli" diyerek gerekli incelemelerin yapılması konusunda çağrıda bulundu.

SKANDAL AÇIKLAMALARA TEPKİ YAĞIYOR
CHP'li Çiçek ismini vermediği başsavcıların kendisine "Hükümeti indirin yargılayalım" dediğini iddia etti. A Haber canlı yayınına telefonla bağlanan uzmanlar CHP'li Dursun Çiçek'in skandal açıklamalarına tepki gösterdi.

'HDP'LiLER, CHP'DEN ADAY GÖSTERİLSİN' DEMİŞTİ
KRT TV'de skandal açıklamalara imza atan Dursun Çiçek'in yanlışları bununla da bitmiyor. Çiçek geçtiğimiz günlerde yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak, 'kriterlere uygun HDP'liler, CHP'den aday gösterilsin' şeklinde bir açıklamaya imza atmış ve parti içindeki kıdemli CHP'lilerden yoğun şekilde tepki görmüştü.