Son dakika: “Yargıtay’ın onama kararı, Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşmesi anlamına gelir”

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin; Enis Berberoğlu'nun MİT tırları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle verdiği 5 yıl 10 ay hapis cezasını onama kararının Meclis’e ulaştığı anda Enis Berberoğlu’nun milletvekilliği düşeceği ifade ediliyor.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 21 Eylül 2018, 00:43
Son dakika: “Yargıtay’ın onama kararı, Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşmesi anlamına gelir”

İÇİNDEKİLER

CHP Manisa Aydın Milletvekili ve eski parti sözcüsü Bülent Tezcan: "Meclis Genel Kurulu'nda bu (Yargıtay 16. Ceza Dairesi) karar okunduğu an milletvekilliği düşer. Düştüğü zaman da infaza devam edilir" dedi.

KAZAN: "YARGITAY'IN ONAMA KARARI, MİLLETVEKİLLİĞİNİN DÜŞMESİ ANLAMINA GELİR
Eski İstanbul Barosu Başkanı Avukat Turgut Kazan, "Yargıtay'ın onama kararı, milletvekilliğinin düşmesi anlamına gelir" dedi.

TEZCAN: MECLİS GENEL KURULU'NDA BU KARAR OKUNDUĞU AN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞER
CHP Manisa Aydın Milletvekili ve eski parti sözcüsü Bülent Tezcan da; "İnfaz durdurulunca 5 yıl hapse girmeyecek gibi algılamak doğru değil. Meclis Genel Kurulu'nda bu karar okunduğu an milletvekilliği düşer. Düştüğü zaman da infaza devam edilir. Ekim ya da kasım ayında milletvekilliği düşürülebilir" ifadelerini kullandı.

TURAN: ALDIĞI CEZADAN DOLAYI MAHCUP OLMASI GEREKENLERİN SANKİ BERAAT ETMİŞ GİBİ DAVRANMALARI İBRETLİK
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili avukat Bülent Turan ise, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin Enis Berberoğlu kararını değerlendirdi. Turan, "Ortada FETÖ'nün MİT TIR'ları kumpasına alet olunduğu hükmü var. Suç sabit, hükmen suçlu! Ceza hukuku açısından konu kapanmış. İnfaz hukuku ise başka bir konu! Aldığı cezadan dolayı mahcup olması gerekenlerin sanki beraat etmiş gibi davranmaları ibretliktir!" ifadelerini kullandı.



KARAR MECLİS'TE OKUNDUĞUNDA MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞECEK VE CEZAEVİNE YENİDEN GİDECEK
Bülent Tezcan'ın da ifade ettiği gibi Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki kararı Meclis Genel Kurulu'nda okunduğunda Enis Berberoğlu'nun milletvekilliği düşecek. Berberoğlu'nun milletvekilliği düştüğü için kalan hapis cezasını yeniden cezaevinde tamamlayacağı ifade ediliyor.

TAKVİM.COM.TR