Yeni havalimanındaki provokasyonu cep telefonları çözecek

Yeni havalimanında işçilerin ‘tahtakurusu’ sorununu kaosa çevirmeye çalışan 385 kişi gözaltına alındı. Personeli provoke eden 28 kişinin cep telefonlarının yurtiçi ve yurtdışı tüm bağlantıları deşifre edilecek.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 18 Eylül 2018, 09:29
Yeni havalimanındaki provokasyonu cep telefonları çözecek

İÇİNDEKİLER

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına sayılı günler kala işçilerden bazıları, barındıkları yerlerde tahtakurusu olduğu ve yağmurlu günlerde servislerin geç gelmesi nedeniyle ıslandıkları şikâyeti eyleme dönüştü. 385 kişi ise gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada, eylemleri organize eden 28 kişi tespit edildi. Bu kişilerin cep telefonları ve tüm dijital materyalleri incelemeye alındı.

1.5 AY ÖNCE İŞE BAŞLAMIŞLAR

Akşam'ın haberine göre, jandarmanın yürüttüğü incelemede o gün şantiye içerisinde bulunan işçilerle dışarıda bulunan bir grubun telefon trafiği yaşadığı ortaya çıktı. Jandarma HTS kayıtlarını incelerken cep telefonu imajları alındı. Eylemci işçilerin büyük bir bölümünün 1.5 ay önce işe başladıkları ve bazılarının kimliklerinin dahi olmadığı belirlendi. İstihbarat kaynaklarına göre bu eylemlerin amacının yeni havalimanının açılışını engellemek olduğu kaydedildi. Tahtakurularına karşı işçiler için bin adet yatak siparişi verildiği ve işçilerin ıslanmamaları için özel yerler yapıldığı öğrenildi.

EYLEM BÜYÜMEDEN MÜDAHALE EDİLDİ

Havalimanı içerisinden ve dışarıdan da bazı kişiler tarafından desteklenen eylem tam büyümek üzereyken müdahale edildi. Yapılan müdahale sonucunda, 385 kişi gözaltına alındı. Eylemleri organize eden 28 kişi tespit edildi.