Son dakika: Tarihi zirve öncesi Başkan Erdoğan'dan ikili görüşmeler

Tarihi zirve öncesi Başkan Erdoğan İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüştü. Başkan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile ayrı bir görüşme yaptı.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 07 Eylül 2018, 18:10
Son dakika: Tarihi zirve öncesi Başkan Erdoğan’dan ikili görüşmeler

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesinden önce İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşme yaptı. Görüşmenin sona ermesinin ardından Başkan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi.

RUHANİ: BU GÖRÜŞME BİR FIRSAT

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye konulu üçlü zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu, toplantıların ikili ilişkileri görüşmek için de bir fırsat olduğunu söyledi.

Ruhani, "Bugün 3 ülke olarak bölgesel sorunları çözmek üzere üçüncü zirve toplantımızı yapıyoruz. Bu görüşme, iki ülke meselelerini konuşmak ve müzakere etmek için de bir fırsattır. Tahran'a tekrar hoş geldiniz. Bu yolculuğunuzun iki ülke ve iki millet için hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Daha sonra toplantı, basına kapalı devam etti.

PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 09.10'da özel uçak CAN ile Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan hareket ettiği Tahran'a saat 11.30 sularında ulaştı. Erdoğan ilk olarak İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü. Erdoğan-Ruhani görüşmesi yaklaşık yarım saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ile yaptığı görüşmenin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Öte yandan Erdoğan-Putin ikilisinin neşeli hali dikkat çekti. Görüşmede Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan eşlik ediyor.

ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Tahran'da Erdoğan, Ruhani ve Putin'in katıldığı üçlü zirve sona erdi. Zirvenin 12 maddelik sonuç bildirgesinin liderler tarafından kabul edildiği belirtilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bildiride 'ateşkes' ifadesinin yer almamasını eleştirdi.