Helikopterin kırıma uğraması nedir? Kırıma uğramak ne demektir?

Bostancı'da bir helikopterin kırıma uğrayıp düşmesi sonrası en çok merak edilenlerden biri kırıma uğramak nedir, ne demektir oldu. Havacılıkta oldukça sıkça kullanılan helikopterin kırıma uğraması veya uçağın kırıma uğraması terimleri hangi durumlarda kullanılıyor? Kırıma uğramak nedir ne demektir? İşte detaylar.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 06 Eylül 2018, 18:07
Helikopterin kırıma uğraması nedir? Kırıma uğramak ne demektir?

İÇİNDEKİLER

İSTANBUL Bostancı'da bir helikopter kırıma uğrayıp denize çakılmıştı. Sivil olduğu belirtilen helikopterde 2 kişi kurtarılmıştı. Helikopterin düşüş nedeni kırıma uğramasaydı. Bunun hemen ardından herkes kırıma uğramak nedir merak ediyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ
İstanbul Valiliği : İlimiz Maltepe ilçesi Bostancı sahilinde özel bir helikopter kazası meydana gelmiş olup iki kişi hafif yaralı olarak kurtarılmıştır. Teknik ekipler olay yerinde gerekli araştırma çalışmalarına başlamışlardır..

KIRIMA UĞRAMAK NEDİR NE DEMEKTİR?

Uçakların kırıma uğraması kelime anlamı bir donanımın geri döndürülebilir hasara uğradığı, yaralanmaların olabileceği, can kaybının yaşanmadığı hadiselerdir.

Uçakların tekrar onarılmasına müsaade edecek düzeyde hasar görmesidir. Çeşitli sebeplerden dolayı olabilir. Örneğin bir motor arızası yaşanmış olabilir. Benzer şekilde çeşitli teknik veya fizikler aksaklıklar veya hava koşulları dolayısı ile yanlış veya hatalı yapılan inişlerde ve kalkış denemelerinde de hasar gerçekleşebilir.