Son dakika: Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi'ni kabul etti

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile görüştü. Görüşmede, Suriye konusunda yaşanan son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 04 Eylül 2018, 20:48
Son dakika: Çavuşoğlu, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi’ni kabul etti

İÇİNDEKİLER

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Suriye ile Angajmandan Sorumlu Özel Temsilcisi Büyükelçi James Jeffrey'i bugün kabul etti.

Özel Temsilci Büyükelçi Jeffrey'in Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından da ayrıca kabul edildiğini hatırlatan kaynaklar, görüşmelerde ABD tarafı ile Suriye konusunda yaşanan son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğunu belirtti.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
ABD Büyükelçiliği, Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi James F. Jeffrey'nin Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, ABD Dışişleri Bakanı tarafından kısa süre önce atanan Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Jeffrey ve Suriye ve Yakın Doğu işlerinden Sorumlu Özel Elçi Joel Rayburn'un yeni görevlerini ele almak ve Suriye krizinin BMGK'nin 2254 sayılı kararı uyarınca çözülmesi konusunda ABD ile Türkiye arasında süregelen işbirliğinin önemini vurgulamak amacıyla Türk muhataplarıyla görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi.

"Büyükelçi Jeffrey, ABD'nin, Suriye rejiminin İdlib'e yönelik bir askeri saldırısının Suriye'deki krizi tırmandırarak insani yardım kuruluşu çalışanlarının ve Suriyeli sivillerin hayatlarını tehlikeye alacağı, sivil altyapıyı tahrip edeceği, Suriye'de siyasi çözüme ulaşılması ihtimalini riske atacağı, teröre desteği arttıracağı ve bölgesel istikrara zarar vereceği yönündeki görüşünü yinelemiştir" denilen açıklamada, Jeffrey'nin Suriye krizinin mağdurlarına gösterdikleri şefkatli yaklaşımdan ötürü Türk hükümeti ve halkına takdirlerini sunduğu dile getirildi.