İstanbul 3.havalimanı ulaşım hatları belli oldu! Yeni havalimanı sefer saatleri ve ücreti...

İstanbul 3.Havalimanı'na 150 otobüsle 18 hat üzerinden sefer yapılacak. Herkesin merakla beklediği yeni havalimanı'nın sefer saatleri ve ücretleri belli oldu. Buna göre Pendik 3. havalimanı ücreti 30 lira olurken Beşiktaş ve Bakırköy ücreti 18 lira. Kadıköy havalimanı bilet ücreti 25 lira olarak belirlenirken Sarıyer ve Bahçeşehir'den yeni havalimanına ulaşım 16 lira oldu. İşte ilçe ilçe İstanbul yeni havalimanına otobüs seferleri ve ücretleri:

Giriş Tarihi 04 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 04 Eylül 2018, 23:02
İstanbul 3.havalimanı ulaşım hatları belli oldu! Yeni havalimanı sefer saatleri ve ücreti...

İÇİNDEKİLER

İstanbul Yeni Havalimanı yolcu taşıma ihalesini Altur – Havaş – Free Turizm konsorsiyumu 475 milyon 488 bin lira bedelle kazanırken seferler ve ücretler de belli oldi. İlk etabı 29 Ekim'de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'na 150 otobüsle 18 hat üzerinden seferler yapılacak. Bagajlı lüks taşımacılık yapacak olan günde 75 bin yolcu taşıması beklenen otobüs hatlarından uzaklığına göre şartname gereği 12 ile 30 TL arasında ücret alınacak.

İşletmeci 6 yaşına kadar olan çocuklardan ise ücret alamayacak. En çok aracın konulacağı yer ise 50 kilometrelik Yenikapı-Sirkeci hattı olacak. 11 dakikada bir aracın hareket edeceği hatta 23 araç hizmet verecek. Bu hattın ücreti ise 18 TL olacak.



En pahalı ve en uzak hat Pendik ilçesinden olacak. Bu hatta ise 5 araçla 45 dakikada bir sefer düzenlenecek. 93 kilometrelik Pendik hattının ücreti ise 30 TL olacak. Kadıköy - 3. havalanı arasında otobüs seferleri 20 dakikada bir gerçekleşecek ve ücreti 25 lira olacak. Pendik'ten sonra en pahalı ücret Kadıköy ve Tepeüstü hattında. Tepeüstü'nden yarım saatte bir kalkacak olan otobüslerde 25 liraya bilet kesilecek. Mecidiyeköy, Halkalı, Sarıyer, Alibeyköy, Hacıosman ve Otogar hattında ücretler ise 16 lira olacak. Mecidiyeköy'den 15 dakikada bir, Bakırköy'den 10 dakikada, Yenikapı - Sirkeci'den ise 11 dakikada bir otobüs kalkacak.

İŞTE İSTANBUL 3. HAVALİMANI DURAKLARI, OTOBÜS SAATLERİ VE ALINACAK OLAN BİLET ÜCRETİ



100 ADETİ EN AZ 46 KOLTUKLU OLACAK
İhaleyi kazanan işletme araçları 25 Ekim'de hazır hale getirecek ve havalimanının açılışının yapılacağı 29 Ekim'de hizmet vermeye başlayacak. Bagajlı lüks taşımacılık yapacak olan otobüslerin 100 adeti solo tip ve en az 46 koltuklu, en fazla 50 adeti en az 35 koltuk kapasiteli olacak. Araçlar İstanbul çalışma şartlarında hizmet verecek. İlk defa sisteme katılırken, araçlar yeni üretilmiş veya trafiğe çıkış tarihi 3 yılı geçmemiş Euro 6 egzoz emisyona sahip araçlar olacak. Sözleşme süresince 5 yaşından büyük araçlarla çalışılmayacak.



Toplu taşıma yapmak üzere hat kiralama işi ihalesinde tahmin edilen bedel KDV dahil 468 milyon TL olurken ihaleyi alacak firmanın nasıl ödeme yapacağı da ortaya çıktı.Buna göre sözleşme bedelinin tam elektronik bilet karşılığının yüzde 20'lik kısmının parasal tutarı sözleşme imzalandığı tarihi takip eden aydan başlamak üzere 5 aya eşit şekilde bölünerek ödenecek.Yüzde 80'lik kısmı da 120 aya eşit şekilde bölünerek ödenecek.

Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı arasındaki metronun ise 2019 yılı sonu, 27 kilometreden oluşacak 6 istasyonun olduğu Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı arasındaki metronun ise 2020 yılı sonunda hizmete açılması bekleniyor.