Kula kul olmayacağız

Başkan Erdoğan’a Kırgızistan’da fahri doktora unvanı verildi. Erdoğan, “Biz ilişkilerimizi özellikle FETÖ gölgesinden kurtararak önümüzdeki dönemde daha da geliştirmeye kararlıyız” dedi. Ardından da şunları söyledi: Allah’tan daha büyük güç yoktur. Biz kula kul olmayacağız

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2018 Güncelleme 03 Eylül 2018, 00:49
Kula kul olmayacağız

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan temaslarına Kırgızistan- Türkiye-Manas Üniversitesi ile devam etti. Başkan Erdoğan ile Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'a, fahri doktora unvanı verildi. Erdoğan, konuşmasında şöyle dedi: "Türkiye olarak ilk günkü heyecanı ve kararlılığıyla biz Kırgızistan'ın yanındayız. Biz ilişkilerimizi özellikle FETÖ gölgesinden kurtararak önümüzdeki dönemde daha da geliştirmeye kararlıyız. Zira bunlar hain bir örgüttür.



15 Temmuz'da bize darbe yapanlar, Allah göstermesin, yarın aynı şeyi burada da yaparlar. Bunlar haindir, alçaktır. Aman dikkat, bunlar askeri de polisi de yargıyı da üniversiteleri de ele geçirirler. Ondan sonra bir gece ansızın umulmadık şeyler olur, aman dikkat. Allah'tan daha büyük güç yoktur. Biz kula kul olmayacağız. Sadece ve sadece Allah'a kul olacağız. Bunlar iradelerini Pensilvanya'ya teslim etmiş olabilirler. Bizim irademiz sadece Allah'ın elindedir."

HASAN AY



​ANLAMLI AÇILIŞ
Başkan
Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cengiz Aytmatov Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı. Emine Erdoğan, "Milli Kütüphane bünyesinde bulunan Cengiz Aytmatov'un eserleri ve ona atfedilmiş binlerce kitabı da eklediğimizde burası hakikaten adına yakışır bir kütüphane haline gelmiştir" diye konuştu.

TIP FAKÜLTESİNİN TEMELİNİ ATTILAR
BAŞKAN Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov, üniversitedeki tıp fakültesi binasının sembolik olarak temelini attı. Erdoğan ve Ceenbekov, hatıra kapsülünü temelin içine bıraktı. Daha sonra temele harç döküldü. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da dua ettirdi.