Türkiye'den 2,8 trilyon dolarlık plan

ABD'nin Türkiye'ye karşı başlattığı ekonomik savaş sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Yeni ittifaklara ve yeni pazarlara yöneliceğiz' mesajının ardından Çin,Meksika, Rusya ve Hindistan için özel eylem planı hazırlanıyor. Plan kapsamında 2,8 trilyon dolarlık ithalat pazarı için Türkiye'den gönderilebilecek ürünlerin listesi çıkarılacak

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 13 Ağustos 2018, 12:53
Türkiye’den 2,8 trilyon dolarlık plan

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin yeni dönemde ihracatta öncelikli ülkeler olarak belirlediği Çin, Meksika, Rusya ve Hindistan'ın ithalat pazarının toplam büyüklüğü 2,8 trilyon doları aşıyor.

ÖZEL STRATEJİ GELİŞTİRİLECEK
Söz konusu ülkelere toplam ihracatı yaklaşık 7 milyar dolar seviyesinde bulunan Türkiye, gelecek dönemde bu pastadan daha çok pay alabilmek için özel strateji ve eylem planları belirleyecek.

İLAÇTAN İNŞAATA ÇOK SAYIDA ALANDA POTANSİYEL VAR
Çin'e gıda ürünleri, Hindistan'a ilaç hammaddeleri, Rusya'ya inşaat hizmeti, Meksika'ya da otomotiv ürünleri ihracı Türkiye için önemli potansiyeller barındırıyor.

YENİ PAZAR MESAJI
ABD'nin başlattığı ekonomik savaş sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Tüm dünyaya ticaret savaşı açan ve buna ülkemizi açana da cevabımızı yeni ittifaklara, yeni pazarlara yönelerek veririz.'' mesajını vermişti.