Haddini 'BİLD'

Gurbetçiler, Mesut Özil’in Almanya’da uğradığı haksızlığa başkaldırdı. Bild’in kapısına dayanıp ırkçı yayınları kınadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2018 Güncelleme 30 Temmuz 2018, 02:33
Haddini ’BİLD’

İÇİNDEKİLER



Alman faşistler, Başkan Erdoğan'la fotoğraf çektiren Mesut Özil'i milli takımdan uzaklaştırdı. Bild gazetesi de yalan haberleriyle yıldız futbolcuyu linç etmeye kalkıştı.

Bu ayrımcılığa karşı çıkan gurbetçiler ise ayaklandı. Bild'in Berlin'deki merkez binası önünde dün yüzlerce kişi toplandı. "Hepimiz Mesut'uz" diye haykırdı.



​VODAFONE'DAN BÜYÜK AYIP
Türkiye'de de faaliyet gösteren GSM şirketi Vodafone, Alman ırkçıların dümen suyuna girdi. Reklam yüzü Mesut Özil ile yaptığı anlaşmayı iptal etti. Gerçek yüzünü gösterdi.


TAVUKLAR BİLE GÜLER
Dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil, Almanya'da kendisine yapılan ırkçı tavır yüzünden Alman milli takımını bıraktığını duyurdu. Tüm dünyadan Mesut'a destek mesajları yağarken, faşist yüzü ortaya çıkan Almanya bu durumdan çok rahatsız oldu. Dünyada gündeme oturan konu için tarihçi İlber Ortaylı da fikirlerini açıkladı.


Mesut'un davranışı için "Onurlu protesto" ifadesini kullanan Ortaylı şunları söyledi:

SÜRGÜNLE GELMEDİ
"Herhalde bu derecede efendice ve düzgün konuşan bir insanın Alman toplumuna uyum sorunu olduğunu belirten söylemlere tavuklar bile güler. Maalesef Alman politikacılar ve özellikle Özil'in idari yönden en yüksek amiri olan Reinhard Grindel gibileri bu 'tavukları güldürecek' tutumu sergilediler." İlber Ortaylı yazısında Türkler'in yarım asırdır Almanya'da olduğunu hatırlatarak, ülkeye sürgünle gelmediklerini ve edebiyat, roman ve sanat gibi alanlara da büyük katkılar yaptığını belirtti.


IRKÇILIK​ YÜKSELİŞTE
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Bild gazetesine verdiği röportajda, Mesut Özil'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la resim çektirmesinin ardından yaşanan tartışmaların Almanya'nın itibarını zedelediğini belirtti. Maas, "Özil'in kararı göç tartışmalarını tetikledi. Almanya'da ırkçı saldırıların sayısının artması, Almanya için utanç vericidir. Bu gelişmeler Almanya'da ırkçılığın yeniden yükseldiğini gösteriyor" dedi.


Alman Milli Takımı'ndan ayrılan Mesut, Arsenal'da kaptan yapıldı.


AMİNE HAMİLE Mİ?
Arsenal hazırlık maçında PSG'yi 5-1 yendi. İlk golü, sahaya kaptan olarak çıkan Mesut Özil attı. Mesut'un gol sevincinde parmağını emzik gibi emmesi Alman medyasında 'Amine Gülşe hamile mi?' şeklinde yorumlandı.