Arabacılar

Adnan Oktar, kedicikleri için kesenin ağzını açtı. Örgütte “Bacılar” olarak tanımladığı gruba Porsche’tan BMW’ye kadar ultra lüks araçlar aldı. Ayrıca aynı ekibe ait 50’nin üzerinde lüks daire, ikisi Kapalıçarşı’da olmak üzere çok sayıda dükkan, Levent’teki AVM’lerde ofis ve dairelerin bulunduğu saptandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2018 Güncelleme 24 Temmuz 2018, 02:49
Arabacılar

İÇİNDEKİLER



Emniyet
birimleri, Adnan Oktar ve grubuna büyük darbe indirdi. Oktar'la birlikte 168 kişi tutuklanıp hapse gönderildi. Operasyon sürerken yeni bilgiler elde edildi. Oktar'ın "kedicikler" benzetmesi yaptığı kadınlar için inanılmaz harcamalar yaptığı belirlendi. Oktar'ın örgütte "Bacılar" olarak tanımlanan gruptaki kadınlar için ultra lüks araçlar aldığı kaydedildi. Bu kapsamda emniyet birimleri "bacılar"a ait 15 Audi q3 jeep, 12 adet Audi a3, 10 BMW jeep, çok sayıda Porsche ile 52 çeşitli marka sedan aracın bulunduğunu tespit etti. Bacılar grubuna ait gayrimenkuller de şok etti.


KÖŞKLERİ BİLE VAR
Söz konusu gruba ait 50'nin üzerinde lüks daire, ikisi Kapalıçarşı'da olmak üzere çok sayıda dükkan, Levent'teki AVM'lerde ofis ve dairelerin bulunduğu öğrenildi. Yine üç adet havuzlu villa, bir adet köşk, dört yalı dairesi ve Çanakkale'de 100 dönüm arazi bulunduğu kaydedildi. Yine Oktar grubundaki erkeklerin de çok sayıda ultra lüks araçlar kullandıkları kaydedildi. Erkeklerin 125 sedan, iki Porsche marka jeep, bir adet Porsche Panerama zırhlı araç kullandıkları kaydedildi.


HAYALİ İHRACAT AĞI
Adnan Oktar'ın ise üç adet zırhlı Range Rover Vouge jeep, bir adet zırhlı Land Cruser jeep, bir adet zırhlı Jaguar stype, bir adet zırhlı Mercedes B6 zırhlı makam aracının bulunduğu öğrenildi. Adnan Oktar Suç Örgütü'nün hayali ihracatlarla devleti nasıl milyonlarca lira zarara uğrattığı ortaya çıktı. Usulsüz ticaretler müştekilerin ifadesine de yansıdı. Kayıp olduğu iddia edilen 200 milyon lirayı arama çalışmaları sürerken, İstanbul'da dört rezidans dairesinde arama yapıldı.


YALAN MAKİNESİ ALMIŞ
Oktar'ın akıl almaz bir yöntemi daha ortaya çıktı. Müritlerinin yalan söyleyip söylemediklerini öğrenmek ve olası bir gözaltına alınma durumunda da ne yapacaklarını bilmek için yurt dışından YALAN MAKİNESİ aldığı ortaya çıktı. Binlerce dolar ödenen makine ile çocuklara test yapıldığı belirlendi.


ÇETE PARAMPARÇA
Adnan Oktar ve 167 örgüt üyesi, yeni bir yapılanmanın önüne geçilmesi amacıyla 3'erli gruplar halinde yurdun dört bir yanındaki cezaevlerine gönderildi. Oktar da Silivri Cezaevi'nden Edirne F Tipi Cezaevine sevkedilmişti. Öte yandan savcılık, örgüt lehine sosyal medyada paylaşımlar yapan kişiler hakkında inceleme başlattı.



DUBAİ'YE GÖNDERMİŞLER

Oktar'ın suçlandığı "Askerlikten soğutma" maddesinin de ayrıntıları ortaya çıktı. Mağdurlar arasında yer alan K.M., İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde, "Askerlik yaşım geldiğinde beni Dubai'ye gönderdiler. Burada bir kişi ile irtibata geçtim. Bir şirkette çalışmaya başladım. Örgütün tekniği buydu. Adnan Oktar örgüt içerisinde olan erkeklerin askerlik görevini yapmalarını istemezdi ve askere göndermezdi" dedi.



FETÖ'NÜN KEŞİF EKİBİ
Ergenekon davasında FETÖ'nün kumpasıyla yargılanan avukat Serdar Öztürk yeni bir iddia ortaya attı. Öztürk, FETÖ'cü polisler tarafından ofisine sahte belge yerleştirilmesi sırasında Adnan Oktar örgütüne mensup Ayşegül Hüma Babuna ile Aylin Atmaca'nın keşif ekibi olarak kullanıldıklarını söyledi. İki örgütün beraber çalıştığını iddia etti.


KORUMASI YAKALANDI
Adnan Oktar'ın silahlı yakın koruması Cüneyt Özyaşar, Ankara'da film gibi bir operasyonla yakalandı. Küçük kızları taciz, tehdit, şantaj ve örgüt üyeliği dahil birçok suçtan aranan Cüneyt Özyaşar, İstanbul'a gönderildi. Böylelikle Adnan Oktar'a yapılan operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 170'e yükseldi. Cüneyt Özyaşar ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.



EMİR SOMER - FATİH ULAŞ