Yeni dönem başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2018 Güncelleme 08 Temmuz 2018, 00:00
Yeni dönem başladı

İÇİNDEKİLER



Mecliste bir çok isim ilk kez milletvekili olarak yer aldı. Yemin törenini ise onlarca vekilin eşleri, çocukları ve yakınları da izledi. Milletvekili sıralarına kırmızı karanfil ve TBMM logolu kokart bırakıldı.



Binali Yıldırım, AK Parti tarafından yeni dönemin Meclis Başkan Adayı olarak gösterildi. Kararın ardından açıklama yapan Başbakan, "Vatana, millete hayırlı olur inşallah. Başka adaylar da çıkabilir" dedi.



600 vekilin yemin ettiği oturumda bir çok vekil kendi sırasını beklerken arkadaşlarıyla beraber selfie çekerek vakit geçirdi.



TBMM Başkanı İsmail Kahraman görevini, TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz'a devretti. En yaşlı vekil olan Deniz Baykal'ın sağlık sorunu nedeniyle daha sonra yemin edeceği bildirildi. Görevi Baykal'ın yerine alan Yılmaz ise yemin oturumunu yönetti.



DÖRDÜNCÜDE OKUYABİLDİ
CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, milletvekili andını dördüncü seferinde doğru bir şekilde okudu. Bu arada milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkması nedeniyle bazı milletvekillerinin ayakta kaldığı görüldü.



TBMM Başkanlık Divanı ise en genç milletvekilleri sıfatıyla AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel'den oluştu.



CHP listesinde Meclis'e giren Cihangir İslam ve Abdulkadir Karaduman, SP'den vekil olarak yazıldı.
Milletvekili sıralarına kırmızı karanfil ve TBMM logolu kokart bırakıldı.
2015'TE 22 saniyede yemin okuyarak hız rekoru kıran HDP'li Ayşe Acar, rekorunu yineledi.



BAHÇELİ'NİN ELİNİ ÖPTÜ
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öpmesi dikkatlerden kaçmadı. Bu arada Meclis'in yeni oturma düzeninde MHP ve İyi Parti'nin yan yana olduğu görüldü.