Putin ile Trump, 16 Temmuz'da görüşecek

Kremlin ve Beyaz Saray'dan yapılan eş zamanlı açklamada, "Putin-Trump zirvesi Helsinki'de 16 Temmuz'da gerçekleşecek." denildi.

Giriş Tarihi 28 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 28 Haziran 2018, 17:03
Putin ile Trump, 16 Temmuz’da görüşecek

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in 16 Temmuz'da bir araya geleceği açıklandı. Kremlin ve Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada iki liderin Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de buluşacakları belirtildi

Önce Amerikan Fox News kanalı, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya lideri Vladimir Putin'in Helsinki'de görüşeceğini dünyaya duyurdu. Sonra da Kremlin ve Beyaz Saray iki liderin 16 Temmuz'da Helsinki'de bir araya geleceğini aynı anda doğruladı.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile görüşmesinden sonra dün yaptığı açıklamada, planlanan Putin-Trump zirvesine ilişkin bilgi vermişti.

ÜÇÜNCÜ BİR ÜLKE BELİRLENDİ

Uşakov, Putin ve Trump'ın atılacak adımları içeren uluslararası güvenlik konusunda ortak açıklama yayınlayabileceğini belirtmiş; zirvenin yapılacağı yere ilişkin de "Bizim ve Amerikan tarafı için uygun olacak üçüncü bir ülke belirlendi" ifadelerini kullanmıştı.

Uşakov, "Bu buluşma uzun zamandır planlanıyor, Rusya ve ABD için büyük önem taşıyor. Uluslararası toplum için de önemli. Bu zirve bu yazın en önemli uluslararası olayı olacak" demişti.