"Tarafsız gazetecilerin" Maltepe hatırası

Yıllarca kendileri gibi düşünmeyen tüm gazetecileri taraflılık ve yandaşlık ile suçlayan "gazeteciler" bugün kendi tarafsız ve bağımsız gazeteciliklerini böyle ortaya koydular

Giriş Tarihi 23 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 23 Haziran 2018, 20:25
Tarafsız gazetecilerin Maltepe hatırası

İÇİNDEKİLER

Gerek çıktıkları her yayında, gerek yazdıkları köşe yazılarında, gerekse sosyal medya paylaşımlarında kendileri gibi düşünmeyen tüm gazetecileri yıllarca "yandaş" diye etiketleyen, hedef gösteren, gazetecilik mesleğine ihanet etmekle, etik davranmamakla itham eden, 'gazeteci'ler İsmail Saymaz, Mirgün Cabas ve Şirin Payzın, bugün kendileri ile çelişti.

AK Parti mitinglerine katılan, AK Parti icraatlerini ve hizmetlerini halka duyuran gazetecileri eleştirip yerden yere vuran bu isimler, bugün Muharrem İnce'nin Maltepe mitingine katılarak sosyal medyadan da reklamını yapma peşine düştüler.

İnce'nin mitinginde olmaları vesilesiyle mutluluktan yüzünde güller açan bu üçlü, çektikleri fotoğrafı "bu da Maltepe hatırası" diyerek sosyal medyada paylaştı.


​HDP'YE YAKINLIĞIYLA BİLİNEN PAYZIN GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE KOVULMUŞTU

CNN Türk'te Ne Oluyor programını yapan ve sunan Şirin Payzın'ın kanalla yolları ayrıldı. Demirören grubuna geçtikten sonra pek çok ismin görevine son veren CNN Türk, Şirin Payzın'ı da gönderdi.




​PAYZIN'IN HDP SEMPATİSİ

1 Kasım Genel Seçimleri'nde HDP'nin kıl payı barajı geçmesiyle birlikte en çok sevinen isimlerden biri Şirin Payzın oldu. Sevincini gizlemeyen ünlü sunucu, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla olay oldu! Takipçilerinin büyük tepkisiyle karşılaşan Payzın, buna aldırmadan paylaşımlarını sürdürdü.



Payzın ayrıca yine sosyal medya platformlarından yaptığı paylaşımlar ile "HDP'lileri yeteri kadar yayına çıkaramama"nın vermiş olduğu üzüntüsünü paylaşmıştı.

MİRGÜN CABAS SALDIRIYI PKK YAPTI DİYEMEDİ

Diyarbakır'da 4 kişinin ölümüne sebep olan saldırıdan sonra yaptığı programla tepkileri üzerine çeken Cabas, söz konusu saldırıya "provokasyon" demişti. PKK ve HDP'nin böyle bir saldırı gerçekleştirmeyeceğini savunarak seçim kazanmış bir yapının böyle bir şey yapmayacağını ısrarla savunnan Cabas, olayın provokasyon olabileceğini belirterek PKK ve HDP'ye toz kondurmamıştı.



​SAYMAZ'IN DA GÖREVİNE SON VERİLDİ

​Gazeteci İsmail Saymaz da gelen tepkiler üzerine, CNN Türk'teki Gece Görüşü programındaki işine ve Hürriyet Web'de yayımlanan ve gündemi değerlendirdiği "Bunu Ben De Söylerim" videolarına son verilmişti.

FOX'UN SÖZDE TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ GAZETECİSİ İSMAİL KÜÇÜKKAYA CHP ARACINDA

Öte yandan bir diğer isim, Fox TV'nin sözde bağımsız ve tarafsız gazetecilerinden olduğunu iddia eden İsmail Küçükkaya da, CHP'ye ait makam aracına binerken görüntülendi.

Ekürisi Fatih Portakal ile birlikte her fırsatta gazetecilik yaptığını iddia eden ancak yaptığı provokatif haberlerle sürekli olarak hükümeti ve Erdoğan'ı hedef alan Küçükkaya'nın Millet İttifakı'nı gazlamasının nedeni de böylece ortaya çıkmış oldu. Küçükkaya'nın bu davranışı da "tarafsız ve bağımsız" gazeteciliğini gözler önüne sermiş oldu...