Batı medyası yıkım ekibini gazlıyor! İnce, Akşener, Karamollaoğlu ve Demirtaş'ı parlatıyor

24 Haziran seçimleri öncesi Batı medyası, Erdoğan düşmanlığı çatısı altında birleşen kirli ittifakı gazlamaya devam ediyor. Kirli ittifakın aktörlerini sürekli olarak manşetlere taşıyan Batı, sayfalarından açık bir şekilde Türkiye'ye tehdit mesajlarını da yolluyor.

Giriş Tarihi 18 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 18 Haziran 2018, 14:51
Batı medyası yıkım ekibini gazlıyor! İnce, Akşener, Karamollaoğlu ve Demirtaş’ı parlatıyor

İÇİNDEKİLER

24 Haziran seçimlerinde son viraja girilirken Batı medyası, Erdoğan karşısındaki kirli ittifakı parlatmayı sürdürüyor. Yaptıkları yayınlarla açık açık Erdoğan'ı tehdit eden ve sanki seçimlere ilişkin bir manipülasyon yapılacakmış algısı oluşturmaya çalışan Batı medyası, bunun karşılığında ise Muharrem İnce, Meral Akşener, Selahattin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu gibi isimlere methiyeler dizerek bu isimlerin pazarlamasını yapmaya çalışıyor.

Seçimlerde sandık güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan düzenleme ile sandıkların taşınacak olmasına Financial Times(FT) skandal bir yorum yaptı. 59 milyon seçmenden sadece 144 bini için yapılan ve sandıklara terör örgütünün olası bir saldırısını engellemek amacıyla hazırlanan düzenleme için FT "Oy kullanmak için 20 dakika gitmek zorundalar" ve "Askeri kontrol noktalarından geçerek oy kullanacaklar" gibi skandal yorumlarda bulunarak adeta seçimlere hile karıştırılıyormuş izlenimi yaratmaya çalıştı.

The Times Gazetesi de Financial Times'tan geri kalmadı. Terör destekçisi olan ve bu sebeple cezaevinde bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a güzellemeler düzenleyen The Times, Demirtaş'ın "Erdoğan benden korkuyor. Kocaman bir saray yapıp koruma ordusuyla dolaşması da bu yüzden" sözlerini manşetine taşıdı. Louise Callaghan imzalı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı açıkça ekonomi üzerinden tehdit ederlerken Batılı bir diplomatın sözleri olduğunu iddia ettikleri "Erdoğan bu seçimi kazansa da ekonomi saatli bir bomba. Kendisini eninde sonunda alaşağı edecek olan da ekonomi olacak" cümlelerine sayfalarında yer verdi.

The Guardian da Erdoğan karşısındaki muhalefet kanadının tümünden övgüyle bahsetti. Kirli birlikteliği allayıp pullayarak "Türkiye'de İslamcılar ve laikler, Erdoğan'ı devirmek için güçlerini birleştiriyor" sözleriyle överken, bu günlerin Erdoğan karşısında ilk kez bir arada hareket ettiklerini söyledi.

CNN International da Meral Akşener'i boş geçmedi. İyi Parti'nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Akşener'den Meral Anne olarak bahseden CNN, "Erdoğan'ı ofisinden çıkarmaya uğraşan kadın" diyerek gaz verdi. Akşener'in Adana'da boş meydanlarda yaptığı mitingi takip eden CNN görevlileri yaptıkları haberde Akşener'in siyasi kariyerine ve İçişleri Bakanlığı yaptığı sürece vurgu yaparken, Akşener'den "Türkiye'nin demir lady'si" olarak bahsetti.