Washington Post, Erdoğan ve Türkiye'yi hedef aldı!

ABD'nin köklü gazetelerinden bir olan Washington Post, 24 Haziran seçimleri hakkında bir yazı yayınladı. Türkiye'de gerçekleştirilecek seçimlerin ele alındığı yazıda, muhalefe övgülerin dizildi, kur üzerinden oynanan oyunlar es geçildi. Gazete ayrıca, "Erdoğan'ın oyları düştü" algısı yaptı.

Giriş Tarihi 06 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 06 Haziran 2018, 19:06
Washington Post, Erdoğan ve Türkiye’yi hedef aldı!

İÇİNDEKİLER

Her seçim döneminde, her fırsatta Erdoğan ve Türkiye'yi hedef alan yazılar ve haberler yapan batı medyası, 24 Haziran seçimleri öncesi bunlara bir yenisi daha ekledi. ABD de yayın yapan Washington Post gazetesi, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimler hakkında yorum yaptı.

MUHALEFETE ÖVGÜLER DİZİLDİ
Gazete, 24 Haziran erken seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu güne kadar girdiği seçimlerdeki yenilmezliğine vurgu yaptı. Muhalefetin Erdoğan karşıtlığında birleşmesine övgüler düzen ve bu hamleyi "dönüm noktası" olarak niteleyen gazete "En önemli dönüm noktası Türkiye'deki parçalanmış muhalefet partilerinin birlik yapmasıydı. HDP haricindeki bu partiler ikinci turda Erdoğan'ın karşısındaki adayı destekleyecekleri konusunda karar verdiler" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN'IN OY ORANLARI DÜŞTÜ ALGISI
AK Parti'nin yaptırdığı son seçim anketlerini görmezden gelen Washington Post, tam tersi bir algı yaparak Erdoğan'ın oy kaybettiğini ve seçimin ikinci tura kalacağını iddia etti. Erdoğan'ın seçimi kazansa bile meclis çoğunluğunu kaybedeceğini öne süren gazete şu ifadeleri kullandı: "Erdoğan kazanması durumunda, önemli bir güç elde edecek. Fakat bir araya gelen muhalefet, mecliste çoğunluğu alarak Erdoğan'a engel olabilir. Anketler AK Parti'ye desteğin geçtiğimiz aylara düştüğünü ortaya koyuyor. Anket sonuçlarına göre Erdoğan seçimi ilk turda kazanamayacağı gündemde."

EKONOMİ ÜZERİNDEN VURMAYA KALKTILAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın da sürekli bahsettiği kur ve ekonomi üzerinde oynanan oyunları es geçen gazete, Türkiye ve Erdoğan'ı ekonomi üzerinden vurmaya kalktı. Seçmenin ekonomik sebeplerden ötürü Erdoğan'ı seçmemesini "iç açıcı bir durum" olarak niteledi.

Gazete, "Sağlam büyüme Erdoğan'ın gücüydü. Fakat enflasyon ve işsizlik yükseldi, TL son bir yılda ABD Doları'na karşı yüzde 20'den fazla değer kaybetti. Seçmenin Erdoğan'ı tercih etmemesi iç açan bir durum olacak. Bu ayrıca Türkiye'nin ABD ve Avrupa'dan uzaklaşmasını da yavaşlatabilir" ifadelerini kullanıldı.