Yıldırım, Bursa'daki sel hakkında bilgi aldı

Başbakan Binali Yıldırım, Bursa Valisi İzzettin Küçük'ten şehirde yaşanan sele ilişkin bilgi aldı, gerekenin yapılması talimatını verdi

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 26 Mayıs 2018, 13:34
Yıldırım, Bursa’daki sel hakkında bilgi aldı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, Bursa Valisi İzzettin Küçük'ten şehirde meydana gelen sele ilişkin bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü telefonla aradı.

Yaşanan sele ilişkin bilgi alan Yıldırım, gerekenin yapılması talimatını verdi.

NE OLMUŞTU?
Bursa'da, dün akşam etkili olan sağanak yağmur sonucu oluşan sel özellikle Bursa-Orhaneli Karayolu'nda felakete neden oldu. Sel sularına kapılan bir kamyon kullanılamaz hale gelirken onlarca araç ise hasar gördü. Yaşanan heyelan nedeniyle karayolunun 5 bölgesinde oluşan heyelan onlarca sürücünün mahsur kalmasına neden oldu. Bursa'da AFAD, JAK; BAKUT; NAK ve Büyükşehir Belediyesi itfayi ekipleri mahsur kalan sürücü ve vatandaşları sabaha kadar süren çalışmalar ile iş makinelerinin yardımıyla da kurtardı. Büyükşehir Belediyesinin gönderdiği kumanya ise vatandaşlara dağıtıldı.

ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
DSİ, Karayolları Bölge müdürlüğü, BUSKİ'ye ait iş makineleri yol temizleme ve kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye gönderilirken Orhaneli karayolunun bugün tarafiğe açılamayacağını belirten jandarma ve polis ekipleri yaptıkları anons ile sürücülerin beklememesini istediler.Bu arada, Valilik tarafından oluşturulan zarar tespit çalışmaları sürerken özellikle Doğancı Köyündeki hasarın büyük olduğu belirtildi.