"Türkiye Kudüs için Tek Yürek!" Yenikapı'da tarihi miting

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Yenikapı Miting Alanı'nda Filistin halkına destek amacıyla gerçekleştirilecek "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingine katılacak vatandaşların alana girişleri başladı. Vatandaşlar tekneler dahil olmak üzere toplu taşıma araçlarıyla miting alanına geldi. Miting alanına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici el ele vatandaşları selamladı. Devlet Bahçeli ve Başbakan Yıldırım tarihi mitingde konuşma yaptı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman da bir konuşma gerçekleştirdi.

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 18 Mayıs 2018, 22:48
Türkiye Kudüs için Tek Yürek! Yenikapı’da tarihi miting

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helikopterle saat 16.30 sıralarından geldiği program Kuran tilaveti ile başladı.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın olağanüstü 'Kudüs Zirvesi' için İstanbul'da bulunan ülkelerinin liderleri de mitingde...

Yenikapı'da Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingine yaklaşık 500 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Dev mitingin ardından liderler İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'na katıldı.

DAKİKA DAKİKA KUDÜS MİTİNGİ...

17:47:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bugün İstanbul, Yenikapı yine müstesna bir gün yaşıyor. Yüreği Kudüs için yanan yüz milyonları temsil eden tüm kardeşlerimi selamlıyorum.

Kudüs sadece bir şehir değildir, bir sembol, bir intihardır. Kudüs kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak, son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil, tüm insanlık da Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır.

Osmanlı Devleti, 4 asır boyunca Kudüs'ü barış ve esenlik içinde yönetmişti. 1. Dünya Savaşı sonrasında Osmanlı şehri terk etmek zorunda kaldı. O günden beri Kudüs gün yüzü görmedi. BM'nin 1947'deki kararına göre Kudüs, özel statülü bir şehir olacaktı. Bu karar Filistin'in işgalinden başka bir sonuç doğurmadı. 1967'de Kudüs'ün işgaline sessiz kalan BM, İsrail'in gerçekleştirdiği haksız, hukuksuz tüm eylemleri sadece seyrederek buna ortak olmuştur. Ne için dünya 5'ten büyüktür diyorum anlıyor musunuz?

Amerika'nın attığı adıma karşı etkili bir tavır koymayan BM, zaten yıpranmış olan meşruiyet zeminine bir darbe vurdu.

Bunlar siyonist. Bir siyonizm mücadelesiyle karşı karşıyayız. Asıl mücadele siyonistlerle. Onların Müslümanlara olan düşmanlığı affedilir gibi değil.

Mescid-i Aksa giderek sıklaşan bir şekilde radikal siyonistlerin çizmeleriyle kirletiliyor.

Hz. Ömer, Kudüs'ü neredeyse kimsenin burnunu bile kanatmadan fethetmişti. Asırlar sonra, Kudüs'e yürümek için yüzlerce insanı toplayan Haçlılar, 600 bin kişi olarak girdikleri Anadolu'dan tüm vahşetlerine rağmen 100 bin kişi olarak çıktılar.

Biz Müslümanlar kınamakta başka bir şey yapmıyoruz, yapamıyoruz. Bizim için Çanakkale neyse Kudüs de odur.



Müslümanlar, kendi aralarındaki çatışmalarda ne kadar vicdansızsa hasımlarına karşı o derece pısırık, korkak bir görüntü içinde. Müslüman sıfatı taşımak öyle kolay değildir. Ama biz bu işi çok kolaya ingirgedik.

Tüm Müslümanlara diyoruz ki, gelin birlik olalım, zalimlerin karşısına tek yürek olarak çıkalım. Kudüs nöbetini devralma sırası bize gelmiştir.

BM Güvenlik Konseyi'ni tıkayan tek ülke şuan Amerika'dır.

İsrail'in uyguladığı devlet terörünü durdurulmaması halinde, dünya kimsenin kendini güvende hissetmediği bir noktaya gidecektir. Mazlumların yanında yer almayan bir küresel düzen, zalimlerin oyuncağı olmaya mahkumdur.

İsrail halkını da yönetimlerinin kendilerini sürüklediği felakete karşı harekete geçmeye davet ediyoruz.

17:38: Meclis Başkanı İsmail Kahraman konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı

İsmail Kahraman'ın konuşmalarından satır başları;

Bu katliamı gerçekleştiren terörist İsrail'i en şiddetli şekilde lanetliyoruz. Müslüman ülkeler artık icraata geçmelidir.


17.22: Başbakan Binali Yıldırım konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı.

EŞKİYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ
Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları;

Mescid-i Aksayı İstanbul'dan selamlıyorum. Filistin'e selam olsun. İsrail zulmünü lanetlemek için bir araya geldik. Bugün bu zulüm karşısında ülkemizin safını duruşunu dünyaya ilan etmek için toplandık. Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz diye haykırıyoruz. Filistinli kardeşlerimizi yardımsız bırakma yarabbim. İnsanlıktan nasibini almayan haydutlar yine sahneye çıktı. Haykırıyoruz çünkü acımız büyük. Gözlerimiz yaşlı kalplerimiz yangın yeri. Filistin toprakları bir kez daha kana bulandı. Amerika Başkanı binlerce Filistinlinin kurşunlanmasını keyifle seyretmiştir. Vahim bir yanlışa imza atarak büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD başkanı bu zulme ortak olmuştur. Uluslararası hukuk çiğnenmiş, dünya suskun, İsrail azgınlaşmıştır.

Filistin Türkiye'nin meselesidir. Milletimizin meselesidir. Bugün bu meydandan hep bir ağızdan tepkimizi ortaya koyuyoruz. Yaralı kardeşlerimizin yaralarını saracağız. Türkiye'ye yakışan budur.

17.10: Filistin Başbakanı Rami Hamdallah konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı.

ABD'NİN YAPTIĞI KIŞKIRTICIDIR
Filistin Başbakanı Rami Hamdallah'ın konuşmalarından satır başları;

Türkiye tarihte olduğu gibi aynı rolü büyük bir azimle devam ettirmektedir. ABD başkanı Trump büyük bir yanlışın içerisindedir. Başkentini Kudüs'e taşıma istediğinde büyük bir hata yapmıştır. Kudüs'un büyük bir şehir olduğunu unutmuş emri vaki yapmaya çalışmışlardır. Kudüs arap müslüman kimliği ile yaşamaya devam edecektir. ABD'nin yapmış olduğu çok net bir şekilde saldırıdır. Kışkırtıcıdır tahrik edicidir. ABD'nin meşru olmayan bu adımına karşı çıkıyoruz. Buradan bütün dünyaya sesleniyoruz.

16.50: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

14 MAYIS İNSANLIK TARİHİNİN UTANÇ SAYFASIDIR
Devlet Bahçeli'nin konuşmalarından satır başları;

Gözü yaşlı mazlumları selamlıyor. Bilsinler ki yalnız değiller. Bilsinler ki çaresiz değiller. Bilsinler ki sahipsiz değiller. Gazze'deki masumlar için ayaktayız, Beytüllahim'deki mağdurlar için arayıştayız. Türk ve İslam yurtlarının feryatlarından dolayı yaslıyız. Yaşanan her acının karşısındaki haysiyet kalesiyiz. Çünkü biz büyük Türk milletiyiz. Çünkü biz İslam'ın canla, kanla harcı karılmış sürüyüz.

Müslüman Türkler olarak dilsiz şeytanlığı ayaklarımızın altına alıp ezeceğiz. Kudüs kan ağlıyor, Mescid-i Aksa bu yüzden hüzünlü. Filistinli kardeşlerim bu sebeple mazlumdur. Kudüs imanımızın itibarıdır. Ancak gitti demekle gitmez, düştü demekle düşmez. ABD tek kelimeyle yangına körükle gitmiştir. ABD Başkanı, skandal bir kararla büyükelçiliğini Kudüs'e taşımıştır. ABD Başkanı bu hakkı nereden almıştır? Bu düşmanlık değil midir?

Tüm dünyanın gözü Kudüs'e sabitlenmiştir. Bölge adeta barut fıçısıdır. Ortadoğu'daki istikrarsızlık daha da şiddetlenecektir. Görünen yakın gelecek maalesef budur. Siyonizmin lobi çalışması, Trump'ın densizliği, Netanyahu'nun cani politikaları zehirli meyvesini vermiştir. Kıyamet günü senaryolarına derinlik katılmıştır.

14 Mayıs, terörist devlet İsrail'in karanlık yüzünün tescillendiği gündür. Trump, siyonizmin maşalığına talip olmuştur. Gazze'de dram vardır, acı vardır. İsrail bebek katilidir. İsrail engelli, sivil, silahsız insanlara silah sıkacak bomba atacak kadar kudurmuştur. İsrail'i ve zulmünü lanetliyorum. ABD'yi kınıyorum. Netanyahu ve çetesi döktükleri kanların bedeli ama bu dünyada ama mahşerde ödeyeceklerdir. Zulüm, yapanın yanına kar kalmayacaktır.

Hani Riyad, hangi delikte Abu Dabi, nereye kayboldu Kahire? Kaçak güreşiyor, cılız kınama mesajlarıyla durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Alayına yazıklar olsun. Korkaklık bunların ruhuna işlemiş, işbirlikçilik bunların karakteri haline gelmiştir.

Zulme tahammül göstermemeliyiz. Biriz beraberiz güçlüyüz Türkiye'yiz. Kudüs islam'dan ayrılamaz. Kudüs'ü kaderine terk etmemeliyiz. Kudüs'ü bir asır önce bırakmak zorunda kalmıştık. Bu sefer zorlayacağız, zorbaların üzerine gideceğiz. Çünkü Kudüs düşerse tarih düşer. Kudüs düşerse, Ankara kaybeder, İstanbul kavrulur. Haklı mücadelemiz mübarek olsun.

16:45: BBP Genel Başkanı Mustafa Destici konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

DESTİCİ: FİLİSTİN TOPRAKLARI YİNE FİLİSTİNLİLERİN OLACAK

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin konuşmalarından satır başları;

Yüreği Allah sevgisiyle vatan millet sevgisiyle yanıp tutuşan siz değerli Kudüs sevdalılarını selamlıyorum. Cumamız Ramazanımız mübarek olsun. Rabbim ülkemizin birliğini korusun. Kıymetli kardeşlerim Kudüs için buradayız.

Gün gelecek inanıyorum ki Filistin toprakları yine Filistinlilerin olacaktır. Bu kararı red ediyoruz. İlk olarak tepki veren sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bugün başkentlerini Kudüs'e getirenler, yarın Tel Aviv'i de bulamayacaklar. Milyonların burada toplanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu birliktelik inşallah kıyamete kadar devam edecek. Birliğimizi, istikrarımızı kimse bozamayacak.

16.23: Cumhurbaşkanı Erdoğan sahneye çıkıp miting alanına gelenleri selamladı.

16.19: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helikopterle Yenikapı'ya geldi

16.18: Başbakan Binali Yıldırım miting kürsüsüne çıkarak vatandaşları selamladı

16.17: Devlet Bahçeli ve Mustafa Destici sahneye miting kürsüsüne çıktı.

LİDERLER BİR ARAYA GELDİ
Yenikapı miting alanında MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bir araya geldi.


LİDERLER BİR ARAYA GELDİ

Yenikapı miting alanında MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bir araya geldi.