İlk sahura hangi gün kakılacak? Ramazan ne zaman başlıyor? İşte 2018 İstanbul imsakiye

Vatandaşlar, bin aydan daha hayırlı olan 11 Ayın Sultanı Ramazan’ı sabırsızlıkla bekliyorlar. Bu bekleyiş sürerken bir yandan da Ramazan ayının ilk orucunun ne zaman olduğunu merak ediyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği 2018 takvimine göre Ramazan ayı oruç ne zaman başlıyor? İlk sahur ne zaman yapılacak? İslam âlemi için büyük değere sahip olan on bir ayın sultanı için geri sayım başladı. ‘Ramazan başlangıcı ne zaman’ cevabı en çok merak edilen sorulardan bir tanesi oldu. Vatandaşlar ilk sahura ne zaman kalkılacak sorusunun yanıtını da merakla araştırıyor. Her yıl dua ve ibadetler ile geçirilen bu önemli ayda eller semaya yükselecek, teravih namazlarında camiler yine dolup taşacak. Sadakalar verilecek, fakirlerin karnı doyurulacak. Peki 2018 Ramazan başlangıcı ayı ne zaman başlıyor? İşte 2018 İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer tüm iller için imsakiye…

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 14 Mayıs 2018, 10:27
İlk sahura hangi gün kakılacak? Ramazan ne zaman başlıyor? İşte 2018 İstanbul imsakiye

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği Ramazan başlangıcı için geri sayım başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden 2018 imsakiye de yayınlandı. On bir ayın sultanı olarak adlandırılan ve İslam alemi için en değerli ay olarak kabul edilen bu ay yine dua ve ibadetler ile geçirilecek. 'Ramazan başlangıcı ne zaman' ise cevabı en çok merak edilen soruların başında yer aldı. Birçok vatandaş ilk sahura ne zaman kalkılacak sorusunun yanıtını arıyor. Peki 2018 Ramazan başlangıcı ne zaman başlıyor? İşte 2018 İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer tüm iller için (imsak vakitleri) imsakiye…

RAMAZAN BAŞLANGICI NE ZAMAN?
Diyanet İşleri Başkanlığı, birçok kişinin merakla beklediği 2018 il il imsakiyeyi yayınladı.

İLK SAHURA NE ZAMAN KALKILACAK?
Yayınlanan bilgilere göre ilk sahura 15 Mayıs'ı 16 Mayıs'a bağlayan gece kalkılacak. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için imsak vakti 03:52, iftar vakti ise 20:22 olacak. Ankara'da yaşayan vatandaşlar için imsak vakti 03:42, iftar vakti ise 20:04 olacak.

Diğer illerde yaşayan vatandaşlar ise aşağıda bulunan namaz vakitleri sayfamız üzerinden 30 günlük imsakiyeye ulaşabilirler.

İL İL İMSAKİYE

RAMAZAN AYINDA OKUNACAK DUALAR VE YAPILAN İBADETLER!
''Ramazan ayı Kur'an ayı'dır''

Ramazan ayında okunan Kur'ân'ın her bir harfine binler sevap yazılır

Ramazan ayı "Kur'ân ayı"dır. Diğer semavî kitaplar da Ramazan ayında indirilmiştir.

Her bir Kur'ân harfine normal vakitte on sevap varken Ramazan-ı şerifte binler sevap verilir.

Her Ramazan ayına Cebrail (as) Kur'ân'ı baştan sonra okur Efendimiz (asm) dinlerdi. Sonra da Peygamber Efendimiz mescidde sahabelere okur Hz. Cebrail de yanında bulunurdu. Bu hadiseye "arda" denilirdi.

"TERAVİH NAMAZI"NI KILAN GÜNAHLARDAN TEMİZLENİR"
"Allah(cc) Ramazan orucunu farz kıldı. Ben de gece ibadetini (teravih namazını) sünnet kıldım. Kim, faziletine inanarak ve alacağı mükâfatı Allah'dan (cc) umarak orucunu tutup, gece ibadetini yaparsa, anasından doğduğu gün gibi günahlarından kurtulur" (Nesai)

"Ramazan ayının ilk gecesinde; sema kapıları ve cennet kapıları açılır. Bu açılış, ta son gecesine kadar devam eder; kapanmaz. İster kadın olsun, ister erkek; Ramazan ayının gecelerinden birinde kıldığı namazın (teravihin) her secdesi için bin yedi yüz sevap yazılır. Onun için cennette bir saray yapılır ki; kırmızı yakuttandır, her kapının dahi kırmızı yakut işlemeli iki kanadı vardır…" (Gunyet-üt Talibin)


2018 YILI ÖNEMLİ GÜN VE GECELER
3 aylar içerisinde birçok önemli gün ve geceler bulunmaktadır. Buna göre;

Mevlid Kandili: 19 Kasım 2018 Pazartesi

Regaib Kandili: 22 Mart 2018 Perşembe Perşembe

Miraç Kandili: 13 Nisan 2018 Cuma

Berat Kandili: 30 Nisan 2018 Pazartesi

Ramazan Ayı Başlangıcı: 16 Mayıs 2018 Çarşamba

Kadir Gecesi: 10 Haziran 2018 Pazar

Ramazan Bayramı: 15 Haziran 2018 Cuma

Kurban Bayramı: 21 Ağustos 2018 Salı