Başbakan Binali Yıldırım açıkladı! Emeklilere yılda 2000 lira ikramiye

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen toplantı, saat 15.00'te başladı. Toplantının sona ermesinin ardından Başbakan Yıldırım 24 milyarlık paketi açıkladı. Bakanlar Kurulu sonrası 12 milyon emekliye her yıl iki bin lira bayram ikramiyesi verilmesi kararı alındı. Yıldırım, emeklilere Ramazan Bayramı öncesi bin TL, Kurban Bayramı öncesi bin TL ikramiye verileceğini açıkladı.

Giriş Tarihi 30 Nisan 2018, 00:00 Güncelleme 30 Nisan 2018, 22:31
Başbakan Binali Yıldırım açıkladı! Emeklilere yılda 2000 lira ikramiye

İÇİNDEKİLER

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen toplantı, saat 15.00'te başladı. Başbakan Yıldırım, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı.

Yıldırım emeklilere her yıl verilecek ikramiyelerle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Emekli olmuş 12 milyonun üzerinde vatandaşımız var. Bunun dışında emekli olmadan aylık bağlanan gazilerimizi, şehit yakınlarımız var. Devletten emeklilik dışında maaş alanlar bunlara da her yıl Ramazan Bayramı öncesi ve Kurban Bayramı öncesi olmak üzere birer bayram ikramiyesi vereceğiz.

Hayırlı uğurlu olsun emeklilerimiz her şeyin en güzeline layık. Hükümet olarak var gücümüzle çalıştık çalışmaya devam ediyoruz. Bu planlanan gelirlerin üzerinde gelir geliyor. Bütün bunların hesabını kitabını yaptık, oturduk karar verdik.