Adil Öksüz'ün yeğeni Esmaül Hüsna Öksüz ABD'ye zarf gönderirken yakalandı

FETÖ'nün evraklarını kargo ile ABD'ye göndermeye çalışırken gözaltına alınan örgütün sözde "Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı" ve darbe girişiminin de kilit isimlerinden firari Adil Öksüz'ün yeğeni Esmaül Hüsna Öksüz, tutuklandı İşte Esmaül Hüsna Öksüz'ün ortaya çıkan ilk fotoğrafı...

Giriş Tarihi 28 Nisan 2018, 00:00 Güncelleme 28 Nisan 2018, 14:46
Adil Öksüz’ün yeğeni  Esmaül Hüsna Öksüz  ABD’ye zarf gönderirken yakalandı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda, gözaltına alınan örgütün sözde "Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı" ve darbe girişiminin de kilit isimlerinden firari Adil Öksüz'ün yeğeni Esmaül Hüsna Öksüz, tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Esmaül Hüsna Öksüz'ün kargo ile ABD'ye önemli örgütsel evrak göndereceği istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Esmaül Hüsna Öksüz, alıcı olarak E.S. isminin yazıldığı zarfı kargo yetkilisine teslim ettiği sırada suçüstü yakalandı.

İŞTE ESMAÜL HÜSNA ÖKSÜZ'ÜN FOTOĞRAFI

İncelemede zarfta, Adil Öksüz'ün kardeşi olan ve örgütün sözde Üsküdar il imamlığını yaptığı gerekçesiyle aranan Mehmet Öksüz, tutuklu olan eşi Şenay Öksüz ve çocukları Zeynep Şeyma Öksüz'e ait bazı evraklar bulundu.

Esmaül Hüsna Öksüz'ün ifadesinde, paketin kendisine ait olduğunu ve Mehmet Öksüz'ün talimatı üzerine kargo ile göndermeye çalıştığını söylediği öğrenildi.

Yurtdışında olduğu belirlenen firari Mehmet Öksüz'ün belge ve evrakları ABD oturum izni ve pasaport işlemleri için istediği tespit edildi.

Esmaül Hüsna Öksüz'ün yapılan sorgusunda paketi Adil Öksüz'ün kardeşi firari Üsküdar imamı Mehmet Öksüz'ün kızı Zeynep Şeyma Öksüz'ün hazırlayıp kendisine verdiğini ve Mehmet Öksüz'ün talimatıyla da kendisinin kargoya verdiğini ifade ettiği öğrenildi. Esmaül Hüsna Öksüz'ün ifadesiyle Zeynep Şeyma Öksüz de yakalanıp gözaltına aldı.

Esmaül Hüsna Öksüz ve Zeynep Şeyma Öksüz tutuklanarak cezaevine gönderildi.