Drone darbesi

Suudi Arabistan’daki Kraliyet Sarayı’nda önceki gece silah sesleri yükseldi. Darbe yapıldığı iddia edildi. Ancak yetkililer bir drone’un düşürüldüğünü bildirdi. Bunun üzerine ülke genelinde drone uçuşlarına yasak getirildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2018 Güncelleme 23 Nisan 2018, 02:45
Drone darbesi

İÇİNDEKİLER

Suudi Arabistan önceki gece karıştı. Başkent Riyad'ın Huzame bölgesindeki Kraliyet Sarayı çevresinde silahlar patladı. Haber ajansları ülkede darbe yapıldığı iddiasını ortaya attı. Ancak gerçek sonradan anlaşıldı. Yaşanan kargaşanın sarayın üzerinde uçurulan bir drone yüzünden kaynaklandığı ortaya çıktı. Suudi Arabistanlı bazı yetkililere dayandırılan haberlerde ise Kral Selman bin Abdulaziz'in, "drone"un emniyet güçleri tarafından düşürüldüğü sırada Riyad'daki sarayında bulunmadığı aktarıldı.

UÇUŞ İZNİ ALINACAK...
Bunun üzerine yetkililer bir karar aldı. İçişleri Bakanlığı Güvenlik Sözcüsü Tümgeneral Mansur Et-Turki, drone kullanımı ile ilgili kanunun neredeyse bitmek üzere olduğunu ve son aşamalarına gelindiğini açıkladı. Bundan sonraki yapılacak uçuşların ise önceden kendilerine bildirilmesi gerektiğini vurguladı. Ve "drone" meraklılarının güvenlik güçlerinden izin alarak uçuş yapabileceklerini açıkladı.



ÇİFTLİK EVİNDE MİYDİ ?
Olay gecesi Kral Selman'ın kendisine ait bir çiftlik evinde bulunduğu iddia edildi. Ancak bu bilgi doğrulanmadı. Oğlu Prens Selman'la ilgili bilgi verilmedi.