BM'den Türkiye'ye kritik ziyaret

Putin'in Özel Temsilcisi Lavrantyev ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Ankara'ya geldi. BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura da, Ankara'ya geliyor

Giriş Tarihi 18 Nisan 2018, 00:00 Güncelleme 18 Nisan 2018, 13:16
BM’den Türkiye’ye kritik ziyaret

İÇİNDEKİLER

Rusya devlet başkanlığı Suriye özel temsilcisi ve Rusya dışişleri bakan yardımcısının dün Ankara'ya gelerek Suriye konusunda temaslarda bulundukları açıklandı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentyev ve Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Sergey Vershinin'in dün Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal ile görüştüğü belirtildi.

Açıklamada görüşmelerde Doğu Guta, İdlib ve Suriye'nin kuzeyindeki durum başta olmak üzere Suriye'deki gelişmelerin detaylarıyla ele alındığı vurgulanırken, Suriye'deki BM kararları çerçevesinde öngörülen siyasi çözümün desteklenmesine ilişkin atılacak adımların da ele alındığı kaydedildi.

BM Suriye Özel Temsilcisi de bugün Ankara'da görüşmeler yapacak. Stefan de Mistura, bugün Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ve diğer yetkililerle görüşecek.