'FETÖ'sadüf

Takvim Gazetesi Ankara temsilcisi Zafer Şahin'in Takvim.com.tr için bugün yazdığı yazıda Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm olayını inceledi.

Giriş Tarihi 26 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 26 Mart 2018, 10:34
’FETÖ’sadüf

İÇİNDEKİLER

Takvim Gazetesi Ankara temsilcisi Zafer Şahin, bugün Takvim.com.tr için kaleme aldığı yazıda Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde FETÖ'nün rolünü inceledi. Soruşturmada FETÖ ile ilgili 9 şüphe bulunduğunu yazan Şahin bunları madde madde sıraladı.

İşte Şahin'in o yazısı:

YAZICIOĞLU SORUŞTURMASINDA F TİPİ 9 ŞÜPHE
BBP kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının üzerinden tam 9 yıl geçti. Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının bir FETÖ suikastına kurban gittiği iddiaları 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra neredeyse kesinlik kazandı. Helikopter enkazını incelemek üzere olay yerine giden ekibin başındaki isim Tuğgeneral Süleyman Manka, darbe kalkışması sonrası FETÖ'den tutuklandı. Helikopter enkazından parçaları söktüğü tespit edilen Astsubay Aydın Özsıcak ve delilleri karartanlar arasında olduğu iddia edilen Yarbay Davut Uçum, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanına suikast için Marmaris'e giden darbeciler arasında yer aldı. Olay günü yaptıkları açıklamalarla arama, kurtarma çalışmalarını sabote eden Kayseri ve Kahramanmaraş'ta görevli üst düzey 3 emniyet mensubu 15 Temmuz sonrası FETÖ'den tutuklandı. Yazıcıoğlu ailesinin isteğiyle darbe girişimi sonrası dosya yeniden açıldı. Dosyada FETÖ elebaşının olaydan 5 gün sonra yaptığı " Alperenler ve Liyakat" başlıklı konuşmasında sarf ettiği "Bir ilahi tokatla dışarı atıldı" cümlesine de yer verildi. Yazıcıoğlu suikastında FETÖ parmağını açığa çıkaran 9 tuhaflık şöyle:

1-KIRIK BACAK İDDİASI
Helikopter düştükten birkaç saat sonra Kahramanmaraş Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Dursun Özmen, Kayseri dahil bölge illerine "BBP lideri Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopter Kahramanmaraş Göksun ilçesi , Ömer Köyü Kazmadere Mevkiinde bulundu, Yazıcıoğlu sağ ve ayağı kırık, diğer kişiler yarılı olarak Göksun Hastanesine getiriliyor" şeklinde bilgi notu gönderdi. Dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici bu bilgiyi BBP'lilerle paylaştı. Kamuoyuna Yazıcıoğlu'nun sağ olduğu açıklandı. Bu gelişme üzerine arama ve kurtarma çalışmaları durduruldu. Çalışmalara ancak 24 saat sonra yeniden başlanabildi. Enkaz 3 gün sonra belirtilen yerin tam 115 kilometre uzağında bulundu. Yazıcıoğlu'nun cesedi incelendi, ayağı gerçekten de 3 gün önce söylendiği gibi kırıktı. İstihbarat Şube Müdürü Dursun Özmen'in olayın ilk anında bu bilgiye nasıl ulaştığı anlaşılamadı.

2-KIRIK ÇENE BİLMECESİ
Helikopterde Yazıcıoğlu'nun yanında bulunan gazeteci İsmail Güneş, kazadan yaralı olarak kurtuldu. 112'yi arayarak dakikalarca konuştu. 3 gün sonra o da ölü olarak bulundu. Güneş'in çenesinin kırık olduğu anlaşıldı. Telefonda dakikalarca yardım isteyen Güneş'in çenesinin kırık olması cinayet şüphelerini artırdı.

3-SİYAH GİYİMLİ ADAMLAR
Otopsi raporunda Yazıcıoğlu'nun düşme anından sonra 1 saat daha hayatta kaldığı belirtildi. Gazeteci İsmail Güneş'in 112 ile yaptığı telefon görüşmesinde sarf ettiği "Siyah giyimli adamlar, kim bunlar ya" sözlerinin üzerinde niyeyse durulmadı. Hazırlanan raporda Güneş'in kazanın şokuyla çevredeki ağaçları insan zannettiği bilgisine yer verildi.

4-SÖKÜLEN CİHAZLAR
Kaza sonrası 29 Mart 2009'da Yarbay Davut Uçum'un da içinde bulunduğu kaza kırım ekibi incelemek üzere helikopterden bazı parçaları söktü. En önemli delil olan GPS cihazı ise içlerinde Astsubay Aydın Özsıcak'ın da olduğu bir ekip tarafından 31 Mart günü söküldü. Dava dosyasına giren tapelere göre daha sonra da yakıldı. Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Selami Ekici, FETÖ'den tutuklanan Kırıkkale Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök'ün astsubay Özsıcak'a 100 bin lira para verdiğini iddia etti. Uçum ve Özsıcak, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast için Marmaris'e giden ekipte de beraberdi. İkisi de FETÖ'den tutuklandı.

5- FETÖ darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka'nın Yazıcıoğlu'nun ölümünde rol oynayan 6 kişilik ekibin başı olduğu iddia edildi. Bu konuda Emniyet İstihbarattan duyum aldıklarını belirten Yazıcıoğlu ailesi avukatları savcılığa suç duyurusunda bulundu.

6- FETÖ ELEBAŞI'NDAN İTİRAF
Helikopter kazasından 5 gün sonra 30 Mart 2009'da FETÖ elebaşı Gülen "Alperenler ve Liyakat" başlıklı bir konuşma yaptı. Gülen konuşmasında "Bir ilahi tokatla dışarı atıldı.Bir Perşembe günü vefat edip Cuma günü cenazesini ulaşıldı" diyerek Yazıcıoğlu'ndan bahsetti. Gülen ayrıca arama, kurtarma çalışmalarına katılan askerleri kastederek "Asker vazifesini yapmadı dediler. Ben yaptığına kaniyim" diyerek adeta suikastı itiraf etti.

7-ŞÜPHELİ BİR ÖLÜM DAHA
BBP Erzurum eski İl Başkanı Emrullah Önalan, savcılık ifadesinde Yazıcıoğlu'nun ölmeden önceki 17 saniyelik görüntüsünü eski bir polis muhabiri olan gazeteci Ahmet Akpak ile izlediğini söyledi. Önalan, görüntülerde Yazıcıoğlu'nun çömelmiş ve elleri dua eden vaziyette göründüğünü, gömlek yakasının açık olduğunu anlattı. Görüntülerde 3 kişinin Yazıcıoğlu'na yaklaştığını, çekimlerin de bu kişilerin arkasında olan bir başkanı tarafından kaydedilmiş olabileceğini öne sürdü. Yazıcıoğlu ailesi hemen bu görüntülerin peşine düştü. Görüntülerin sahibi olduğu belirtilen gazeteci Ahmet Akpak, 2010 yılında şüpheli bir şekilde şeker komasından öldü.

8-OĞLUNU DA YAŞATMADILAR
Aile bu kez de gazeteci Akpak'ın oğlu Alper Akpak ile temasa geçti. Akpak, babasının arşivini kontrol edeceğini, görüntüleri bulduğu takdirde teslim edeceğini söyledi. 1 hafta sonra İstanbul'da bir taraftar kavgasında şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

9-POLİSLER FETÖ'DEN TUTUKLANDI
Helikopterin düştüğü ilk anlarda yanlış bilgi ve istihbarat paylaşımlarıyla aramaları sabote eden Kayseri İstihbarat Şube Müdürü Ali Orhan Dinç, Kahramanmaraş İstihbarat Şube Müdürü Dursun Özmen ve yardımcısı Ali Kırcılı darbe kalkışmasının ardından FETÖ üyeliğinden tutuklandı.