Uruguay vurgunu

Çiftlik Bank mağdurları Uruguay’a gidip Mehmet Aydın’ı bulmak için harekete geçti. Dolandırıcılar yine devreye girdi. Çiftlikzedelere “Uçak bileti ve 10 bin dolar masraf karşılığında Mehmet Aydın’ı getiririz” mesajı yağdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2018 Güncelleme 17 Mart 2018, 02:06
Uruguay vurgunu

İÇİNDEKİLER

Çiftlik Bank'ın kayıplara karışan CEO'su Mehmet Aydın, binlerce vatandaşı dolandırdı. Parasını geri almak isteyenler bunu fırsat bilen dolandırıcılara ikinci kez para kaptırdı. Ancak yaklaşık 500 milyon TL'nin kaybolduğu skandalda yeni bir dolandırıcılık hikayesi daha başladı. Alacaklarını isteyen bir grup, sosyal medyada Uruguay'a kaçtığı öğrenilen Mehmet Aydın'ı bulma fikrini ortaya attı.

UTANMADAN SES KAYDI GÖNDERDİ
Binlerce kişiyi dolandırıp Türkiye'den Uruguay'a kaçan Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın bu kez de ses kaydıyla ortaya çıktı. Dolandırıp mağdur ettiği çiftlik bank üyelerine ses kaydı gönderen Aydın, 'hapse girmek yerine Uruguay'a gittiğini' söyleyerek mağdurlara 'geçmiş olsun' dedi!


'BEDAVA MİLLERLE GİDERİZ'
Bu fikri onlarca kişi onayladı. Kimileri aralarında temsilci atayarak gidilmesini konuşurken, kimileri de mil puanlarla uçak masraflarını ödemeyi kabul etti. Bu noktada dolandırıcılar bir kez daha devreye girdi. Uruguay'a gitmek isteyenlere sosyal medya üzerinden mesajlar yağdı. Çifte vurgun yiyen vatandaşlara "Uçak parası+konaklama+10 bin dolar karşılığında Mehmet Aydın'ı Uruguay'dan getiririz" teklifleri geldi. Sosyal medya bu haberle çalkalandı:


MEHMET'E SİİR

Sosyal medyada en çok konuşulan konu olan Çiftlik Bank'la ilgili birçok mecrada farklı yorumlar yapıldı. Mehmet Aydın'ın Uruguay'a kaçtığı haberi yazılması üzerine Google aramalarında, Uruguay aramalarının son bir hafta içinde 20 kat arttığı ortaya çıktı. Mehmet Aydın ve Çiftlik Bank'a para kaptıranlar bir internet fenomenine dönüşürken, dolandırıcı Aydın için şiirler bile yazıldı:

100 bin bastım bu oyuna
Hem tosuna hem koyuna
Her gece baktım yemine suyuna
Dön gel Memedim özledik seni

19 KİŞİYE YAKALAMA KARARI
Sakarya Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Çiftlik Bank soruşturmasında 19 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İstanbul'da 8, Bursa'da 6, Çanakkale, İzmir, Malatya, Sakarya ve Balıkesir'de birer kişi hakkında yakalama kararı verildi. Soruşturma kapsamında Çiftlik Bank Yönetim Kurulu Üyesi olduğu belirlenen Cafer Çolak (35), şirketin sahibi firari Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın ve H.T. isimli bir kişi yakalanmıştı.

11 ÇİFTLİK BANK DAHA VAR
Binlerce kişinin 500 milyon lira dolandırıldığı öne sürülen Çiftlik Bank ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'den açıklama geldi. Tüfenkci "Yatırılan ücretin yüzde 35'i kar vaadi olarak sunuluyor. Bu sistemdeki kazançlara bakıldığında bunun sürdürülebilir olması mümkün değildi. Tespit ettiğimiz bunun gibi 11 tane daha girişim var. Vatandaşların uyanık olması lazım" dedi.