Meteoroloji'den çok kritik uyarı! Bu illerde yaşayanlar dikkat (4 Mart 2018 hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Yalova için çok kritik uyarılarda bulundu. Sel ve taşkınlara karşı vatandaşın dikkatli olmasını istenirken, yağışla birlikte yer yer rüzgarın da etkisini göstereceği açıklandı. İşte o tahminler...

Giriş Tarihi 04 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 04 Mart 2018, 11:05
Meteoroloji’den çok kritik uyarı! Bu illerde yaşayanlar dikkat 4 Mart 2018 hava durumu

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu raporuna göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Niğde, Aksaray ve Nevşehir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, batı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Marmara'nın kuzeyi ve doğusu ve Batı Karadeniz ile Bursa, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır'ın doğusu ve Batman'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey kesimlerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL İÇİN UYARI
İstanbul'da bu gece saatlerinde başlaması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün (pazar) gün içinde yer yer kuvvetli (20-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KOCAELİ İÇİN UYARI
Kocaeli çevrelerinde bugün (pazar) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli (20-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden; meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YALOVA İÇİN UYARI
Yalova'da bugün (pazar) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli (20-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BURSA İÇİN UYARI
Bursa'da bugün (pazar) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli (20-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.