Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul'a beklenen yağış geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir yaptığı kar uyarısı sonrası beklenen yağış İstanbul'da dün başladı. İstanbul'da kar kalınlığı 4-5 santimi bulurken, hava sıcaklığı da eksi 3 dereceye kadar düştü. Milyonlarca öğrenci okulların tatil edilmesi için sosyal medya üzerinden Vali Vasip Şahin'e çağrıda bulundu. Peki İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Ankara'da bugün hava nasıl olacak? İzmir'de bugün hava nasıl olacak? İstanbul'da kar yağışı sürecek mi? Ankara'da kar yağışı sürecek mi? İzmir'de kar yağacak mı? İşte il il 1 Mart 2018 hava durumu...

Giriş Tarihi 01 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 01 Mart 2018, 10:07
Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul’a beklenen yağış geldi

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji günlerdir İstanbul için uyarı üstüne uyarıda bulunurken beklenen kar yağışı gece saatlerinde etkisini gösterdi. İstanbullular sabah uyandıklarında bembeyaz bir örtüyle karşılaştı. Öğrenciler okulların tatil olup olmadığını merak ederken, Vali Vasip Şahin'den bu yönde bir açıklama gelmedi. Peki önümüzdeki günlerde İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı sürecek mi? İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarı ve yağış haberleri gelmeye devam ediyor. İstanbul için yapılan yeni hava durumu raporuna göre kar yağışının bugünde devam edeceği, yarından itibaren hava sıcaklığının artacağı ve yağışların görüleceği belirtildi.

İstanbul'da gece saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı yer yer etkisini arttırarak uzun zamandır İstanbul'da kar yağışını bekleyen vatandaşların yüzünü güldürdü. Gece vakti olmasına rağmen bazı vatandaşlar dışarıya çıkarak kar yağışının tadını çıkarttı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu ( İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Balıkesir'in kuzeyi ), Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Osmaniye ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin edilirken, rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Bitlis çevrelerinde beklenen kar yağışının akşam saatlerinden sonra yoğun olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, zirai don olayı vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Trakya, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli, Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ve Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif ve orta şiddette zirai don olayı beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ORDU'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ
Ordu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle iki ilçede eğitim öğretime 1 gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi. Açıklamada, olumsuz hava şartlarından dolayı Gölköy ve Kumru ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği kaydedildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 2

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 3

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu 11

Adana: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

Antalya: Parçalı, zamanla az bulutlu 17

Samsun: Çok bulutlu aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

Trabzon: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu 5

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 4

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13