Emniyet Genel Müdürlüğü kamu personeli alımı yapacak! Başvurular ne zaman?

Emniyet genel Müdürlüğü daha önce de yayımlamış olduğu ilanı yeniden güncelledi. Emniyet Genel Müdürlüğü kendi bünyesinde görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapılacağını duyurdu. Peki detaylar nedir?

Giriş Tarihi 26 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 26 Şubat 2018, 13:34
Emniyet Genel Müdürlüğü kamu personeli alımı yapacak! Başvurular ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Emniyet Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre, daha önce yapmış olduğu kamu personeli alımlarını güncelleyerek alımların yeniden başladığını duyurdu. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü kendi bünyesinde istihdam etmek üzere kadrolu personel alımları yapacak. EGM, söz konusu alımların daha önce de yapılan kadrolu aşçıpozisyonu için olacağını duyurdu. İlana başvuru yapabilmek için Mesleki Teknik Eğitim veren lise kurumlarının yiyecek içecek hizmetleri alanında bulunan Aşçılık ve mutfak bölümlerinin eşdeğer bölümlerinden mezun olan adaylar başvuru yapabilecek. Peki başvurular ne zaman? Hangi illerde istihdam edilecektir? İşte detaylar...

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIM İLANI!
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından güncellenmiş hali ile yayımlanan yeni ilanda, alım yapılacak aşçı kadrosu için bazı adaylardan eş değer bölümlerinde başvuru yapabilmesine olanak sağlanması adına talep geldiği ve bu kapsamda ilanda güncellemeye gidildiği bildirildi.

EGM tarafından konuya ilişkin yapılan duyuruda; ''2017 yılı 9. Dönem kadrolu Aşçı alımı başvuruları 11/12/2017-15/12/2017 tarihleri arasında devam etmekte iken bazı adaylar eşdeğer bölümlerin de başvurularının kabul edilmesini talep etmişlerdir. Bu kapsamda, 2017 yılı 9. Dönem kadrolu Aşçı alım ilanımızda yer alan Mesleki Teknik Eğitim veren Ortaöğretim Kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında bulunan Aşçılık veya Mutfak dallarının eşdeğeri olan bölümlerin de Devlet Personel Başkanlığından alınan görüş doğrultusunda başvuru yapabilmesi için ilanımız güncellenmiştir'' denildi.

HANGİ İLLERDE İSTİHDAM EDİLECEK?
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kadrolu personel alım ilanı ile, Kadrolu Aşçı pozisyonunda aşağıdaki illerde istihdam sağlanacaktır;

- Bayburt POMEM,

- Gümüşhane,

- Bingöl,

- Iğdır,

- Erzurum,

- Malatya POMEM,

- Balıkesir Ayvalık POMEM,

- Samsun,

- Eskişehir POMEM,

- Kırıkkale olmak üzere toplamda 15 kişi olacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan aşçı alım ilanına başvuru yapacak adaylardan aranan nitelikler şu şekildedir;

- 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak,

- Sağlık yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarına uygun olmak,

- Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak sözlü veya yazılı sınavdan başarılı olmak,

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak nitelikleri aranacaktır.

- 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ortaöğretim düzeyinde KPSSP94 puan türünden en az 65 ve üzeri puan almış olmak ve Ortaöğretim Kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Dallarının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı- Beslenme ve Ev Yönetimi Dalının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı-Ev Ekonomisi Dalının veya Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı- Turşzm/Otelcilik ve Turuizm Dalının birinden mezun olmak niteliklerini taşıyan herkes başvuru yapabilecektir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilana başvuru yapacak adayların, başvurularını 05 Mart 2018 tarihi ile 09 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirmelidir. Başvurular alımı yapılacak illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne şahsen yapılması zorunludur.

BAŞVURUDA GEREKLİ BELGELER!
Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylardan istenilen belgeler;

- Kimlik belgesi,

- Son altı ay içerisinde çekilmiş olan 2 adet Vesikalık fotoğraf,

- Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya fotokopisi.