Kars'ta yerli silahlarla tatbikat! Böyle denediler...

Giriş Tarihi 24 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 24 Şubat 2018, 17:12
Kars’ta yerli silahlarla tatbikat! Böyle denediler...

İÇİNDEKİLER



Kars'ta, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) zorlu kış şartlarında gerçekleştirilen Bölük Timi Tam Birlik Atışlı Arazi Tatbikatı'nda, etkili ateş gücü ile envantere yeni giren modern silah ve teçhizatların denemesi yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kars'ta 21-22 Şubat'ta 12'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Bölük Timi Tam Birlik Atışlı Arazi Tatbikatı düzenlendi.


Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atışlı Tatbikat Alanı'ndaki tatbikata, 3'üncü Ordu ve 9'uncu Kolordu 12'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı birlikleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Kara Havacılık Komutanlığı unsurları, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Birliklerin, yoğun kar yağışı ve şiddetli soğuklarda muharebe etme imkan ve kabiliyetlerinin test edildiği tatbikatta, TSK'nin sahip olduğu yüksek ve etkili ateş gücü ile envantere yeni giren modern silah ve teçhizatlar denendi.



Tatbikatta, milli imkanlarla üretilen modern ana muharebe tankı Altay ile milli helikopter ATAK da kullanıldı.

Birliklerin, kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, giyim, iaşe, ikmal ve bakım gibi temel konular üzerindeki eğitimleriyle beka kabiliyetlerinin geliştirilmesinin hedeflendiği tatbikatta, harbe hazırlık seviyelerinin, sınıf/kuvvetler arası iş birliği ve koordinasyonun en üst seviyede olduğu tespit edildi.


MEHMETÇİK EKSİ 20 DERECEDE VATAN NÖBETİNDE

Kış mevsiminin çetin geçtiği Van'ın Çaldıran ilçesinin İran sınırındaki 2561 rakımlı Alparslan Hudut Karakolu'nda görevli Mehmetçik, bölgenin zorlu şartlara rağmen vatan görevlerini yapmanın gururuyla eli tetikte, gözü hudutta nöbet tutuyor.

Van 6. Hudut Alay Komutanlığına bağlı Alparslan Hudut Karakolu'nda, 24 saat esasıyla sınırın güvenliğini sağlayan Mehmetçik, evleri ve sevdiklerinden kilometrelerce uzaklıkta etkin görev yapıyor.

Termal kameralar sayesinde gece ve gündüz bölgeyi sürekli gözetim altında tutan Mehmetçik, olası tehlike durumunda ise her türlü koşula uygun kıyafetleri, son teknoloji silah, teçhizat, keşif ve gözetleme araçlarının da desteğiyle sorumluluk sahasında görevini layıkıyla yerine getiriyor.

Her türlü imkandan faydalanan askerler, dinlenme salonunda langırt ve masa tenisi oynayıp kitap okuyarak da günün yorgunluğunu atıyor.

2. Hudut Bölük Komutanı Yüzbaşı İmdat Erdoğan, AA muhabirine, karakolun ilçe merkezine 32, İran'a ise 6 kilometre mesafede olduğuna dikkati çekti.

"Karakolumuz, bu zorlu doğa ve arazi şartlarında dahi devletimiz ve milletimizin desteği içinde her türlü imkanı barındırmaktadır." diyen Erdoğan, "Bizler, 'Hudut bir milletin namus ve şerefinin korunduğu yerdir.' anlayışıyla 24 saat esasına göre görev yapmaktayız. Çünkü biliyoruz ki hudut bilek ve yürekle korunur. Milletimizin gözü arkada kalmasın." ifadelerini kullandı.

Piyade Er Osman Ertürk de Alparslan Hudut Karakolu'nda görev yaptığı için gurur ve onur duyduğunu dile getirdi. Sınırdan kaçak geçişleri önleyerek, terörle mücadele ettiklerini vurgulayan Ertürk, bütün komutanlarıyla saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Sınırdan kaçak geçişleri önleyerek, terörle mücadele ettiklerini vurgulayan Ertürk, bütün komutanlarıyla saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyledi. Ertürk, "Herhangi bir sorunumuz olduğunda da hemen çözüm bulmaya çalışıyorlar. Burada görevimiz haricinde her türlü sosyal imkandan faydalanabiliyoruz." diye konuştu.