ABD basını teröristlere köşe açtı

ABD’nin önde gelen gazeteleri The New York Times ve Washinton Post, YPG’li teröristlere köşe vererek Türkiye’yi iftiralarla karalamalarına izin verdi.

Giriş Tarihi 13 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 13 Şubat 2018, 08:41
ABD basını teröristlere köşe açtı

İÇİNDEKİLER

Bir yandan örgütün sivil kolunun üst düzey yöneticisi diğer yandan örgütün kadın kolu olan YPJ'nin sözde komutanı iki gazetede yalan ve iftiralarla Türkiye'yi karaladı.

SOYKIRIM YALANI

22 Ocak tarihinde Washington Post gazetesinde (WP) kendisine köşe verilen YPG'nin sivil kolu Afrin Konseyi'nin yöneticisi Hayvi Mustafa, Afrin'deki insanları "Cihan Harbi'nin ardından Türklerin soykırımından kaçan Kürt, Ermeni ve Yezidilerin torunları" olduğu yönünde saçmalık derecesinde iddialar ortaya attı.

Akşam'ın haberine göre Hayvi Mustafa, ABD'nin Afrin'i "uçuşa yasak bölge" ilan etmesi ve böylece Türkiye'nin operasyon desteğinin kesilmesini de talep etti. New York Times da (NYT) bu oyuna alet olarak YPG'nin kadın kolu YPJ'nin komutanı olan Nujin Derikjan'a köşe ayırdı. Derikjan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin'deki Kürtleri "soykırıma uğratmak için" savaş açtığı yönünde iftira attı.