Erdoğan duyurdu! Türkiye'den yeni savunma hamlesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Türkiye'nin savunma stratejisinde 'yerli ve milli' olmayı sürdüreceğinin altını çizen Erdoğan; "Ülkemizde üretilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız." dedi.

Giriş Tarihi 06 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 06 Şubat 2018, 12:54
Erdoğan duyurdu! Türkiye’den yeni savunma hamlesi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Savunma sanayii konusunda önemli hamleleri açıklayan Erdoğan; bundan böyle kendi üretebileceğimiz hiçbir ürünün dışarıdan alınmayacağını açıkladı.

KENDİ ÜRETEBİLECEĞİMİZ HİÇBİR ÜRÜNÜ DIŞARIDAN ALMAYACAĞIZ
Son toplantımızda şöyle bir karara vardık. Ülkemizde üretilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız. Gerekirse daha çok zaman harcayacak, gerekirse daha çok para harcayacak ama mutlaka kendi ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz. Şartlarımızı kabul ederek bizimle birlikte çalışmak isteyen uluslararası savunma sanayii kuruluşları ile işbirliğine hazırırız. Ancak bu asla hazır şekilde olmayacak.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ
Ülkemizde giderek daha güçlü hale gelen bir savunma sanayii sektörü var. Dünya devleri ile yarışabilecek hale gelmiş milli kuruluşlarının yanında yüzlerce, binlerce özel sektör firmamız geceli gündüzlü çalışıyor. Mühendislerimiz her gün yeni başarılara imza atıyor. Düne kadar yapılamaz denen nice proje ya tamamlandı ya da tamamlanma aşamasına geldi.