Diyarbakır’ın sözde Amed sorumlusu öldürüldü!

Terörle mücadele kapsamında Diyarbakır’da gerçekleştirilen operasyonda başına 1 milyon 500 bin TL ödül koyulan Eylül Ergani kod adlı terörist Murat Üçer öldürüldü.

Giriş Tarihi 01 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 02 Şubat 2018, 02:01
Diyarbakır’ın sözde Amed sorumlusu öldürüldü!

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da Roketler adı verilen Jandarma Özel Harekât timlerine gelen istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Diyarbakır'ın sözde Amed sorumlusu Eylül Ergani kod adlı terörist Murat Üçer öldürüldü. Üçer'in İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan terör listesinde 'Mavi Kategori'de olduğu bildirildi.



NEFES KESEN KOVALAMACA
Diyarbakır'ın Lice Dernek Köyü Çalıbükü mezrasındaki bir evde sözde Amed sorumlusu Eylül Ergani kod adlı terörist Murat Üçer'in bulunduğu yönde gelen istihbarat Jandarma Özel Harekât ekiplerini harekete geçirdi.



Olay yerine gelen JÖH ekibinin operasyonu sırasında terörist Murat Üçer önderliğinde 3 terörist araçla kaçmaya başladı. Diyarbakır-Bingöl Karayolu'nun araç trafiğine kapatılması sonucunda sıkışan teröristler emniyet güçlerine ateş açtı. Çıkan çatışmada Eylül Ergani kod adlı terörist Murat Üçer'in de içerisinde yer aldığı 4 terörist öldürüldü. Operasyonda ayrıca 1 adet M16, 2 adet AK–47 silah ile 1 adet el bombası ele geçirildi.

Çatışma sırasında bir uzman çavuş hafif şekilde yaralandı.


DİYARBAKIR VALİSİ AÇIKLADI
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Örgütün sözde Amed Eyalet Sorumlusu Murat Üçer, bir çok hain eylemin, devletin birlik ve beraberliğini yok etmek isteyen ve bu anlamda gerçekleştirilen bir çok ihanetin planlayıcısıdır" dedi ve o eylemleri açıkladı:

PKK'LI TERÖRİSTİN EMRİNİ VE TALİMATINI VERDİĞİ SALDIRILAR
10 Kasım 2016-Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırı, 2 Ağustos 2017-Lice İlçe Jandarma Tabur Komutanı Binbaşı Ümit Çelik ile koruması Uzman Onbaşı Erkan Sakal'ın şehit olduğu bombalı saldırı, 11 Ekim 2016- Dicle Ak Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert'in şehit olduğunu saldırı, 18 ağustos 2016-Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne 3 polisin şehit olduğu 217 kişinin yaralandığı bombalı araçla yapılan saldırı, 5 Ocak 2017- Diyarbakır'dan Çevik Kuvvet otobüsüne yapılan ve 5 polisin şehit edildiği saldırı, 24 Mart 2016- Diyarbakır Mermer Jandarma Karakoluna yapılan saldırı, 11 Nisan 2016-Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı yüklü tankerle yapılan ve 2 askeri şehit olduğu ve 47 kişinin yaralandığı saldırı, 19 Ekim 2008-Lice İlçe Kayacık Jandarma Karakol Komutanlığı'na yapılan ve 2 askeri şehit olduğu saldırı, 4 Ekim 2016- Lice İlçesi Kıllıhane Tepe Üs Bölgesi'ne yapılan 2 şehit askerin şehit olduğu ve 4 askerin yaralandığı saldırı ile Diyarbakır ve merkez ilçelerinde dönük bombalı saldırı ve taciz atışlarının talimatını verdi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu," Sözde Amed Eyalet Sorumlusu Murat Üçer ile Bölge sorumlusu Veli Taşkıran'ın da aralarında bulunduğu 4 terörist öldürüldü. Derik Kaymakamı Muhammet Fatih SafiTürk'ün şehit edilmesine neden olan saldırının emrini vermişti. Vatandaşın verdiği ihbarla saat 19.30'da operasyon başlatıldı. Bir araç ile kaçmaya çalışırken Diyarbakır-Bingöl Karayolu 72. kilometrede Jandarmanın kurduğu şok kontrol noktasında çatışma çıktı. Operasyon sonucunda 1 askerimiz yaralanırken, 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi, 13 kişi ise gözaltına alındı" dedi.

"KAYMAKAM SAFİTÜRK'ÜN ŞEHİT EDİLMESİ TALİMATINI VERDİ"
Vali Güzeloğlu, çatışmada öldürülen PKK'lı Murat Üçer'in, Mardin'in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit edilmesi başta olmak üzere bölgedeki bir çok bombalama ve silahlı saldırı olayının talimatını verdiğini söyledi.

"ŞEHİT AİLELERİNE VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRMENİN RAHATLIĞI İÇERİSİNDEYİZ"
Vali Güzeloğlu, bütün teröristlerin etkisiz hale getirilinceye kadar, devletin ve güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesinin aynı boyutta devam edeceğini belirterek açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Bugün bizler imanı ve yüreğiyle bu ülkenin birliği ve bölünmez bütünlüğüne, canlarıyla, dik duruşlarıyla şahadete ererek, en yüce makama erişmeleriyle gönlümüzde unutulmaz ve milletin zihninde hiç bir zaman unutulmayacak bir iz barıkan, polis, asker, güvenlik korucularımız ve sivil şehitlerimizin de ailelerine verdiğimiz sözü tutmanın rahatlığı içerisindeyiz. Devlet olarak kararlılığımız açıktır. Bütün teröristlerin alanda ve her boyutta etkisiz getirilene kadar mücadelemiz devam edecektir. Bugün devletin ve milletin kutlu yürüyüşünü hiç bir terör örgütü ve hiç bir ihanet şebekesi durduramayacaktır. Bugün Diyarbakır'da gerçekleşen operasyon bunun çok açık kanıtı ve göstergesidir. Ben buyük başarıdan dolayı, her düzeyde emek veren, katkı koyan bütün personelimizi içtenlikle tebrik ediyorum."

TAKVİM.COM.TR/ÖZEL