Temel çöktü!

Maketten sattığı daireleri sahiplerine teslim edemeyen Temel Bulut hakkında dolandırıcılık suçundan 910 yıl ceza istendi. Çay bahçesinde yakalanıp hapse gönderildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2018 Güncelleme 30 Ocak 2018, 00:05
Temel çöktü!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Esenyurt'ta gerçekleştireceği projeden sattığı daireleri sahiplerine teslim etmediği gerekçesiyle hakkında dolandırıcılık suçundan 910 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Bulut İnşaat'ın sahibi Temel Bulut, üç gün önce İstanbul'da bir çay bahçesinde yakalandı. Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Bulut'un tutuklanmasına karar verildi.

SAVUNMA YAPMADI
Bulut, "Savunma yapmak istiyorum. 900 mağdur var, 300'ü bana dava açtı" dese de avukatları müdahale ederek ayrıntılı savunma yapılabilmesi için mahkemeden süre talep etti. Talebi yerinde gören mahkeme de Bulut'un gelecek celse duruşmaya getirilmeyerek cezaevinden SEGBİS yöntemiyle savunmasının alınması yönünde karar verdi. Bulut, tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

TAM 8 BİN MAĞDUR VAR
Bulut İnşaat'ın projelerinden ev alan kişilerden 130'u Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturma sonunda hazırladığı fezlekeyi Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Başsavcılık hazırladığı iddianamede Temel Bulut, oğulları Özkan Oral Bulut ve Volkan Vural Bulut, gelini Ecem Bulut, yeğeni Alper Fatih Bulut ile Mine Turgut'un "Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçundan yargılanmaları için dava açmıştı. Aynı konu ile ilgili Bakırköy Adliyesi'nin ağır ceza ve asliye ceza mahkemelerinde birçok dosya bulunmakta. Mağdur avukatlarının duruşmalardaki beyanlarına göre ise ailelerle birlikte 8 bine yakın mağdur bulunuyor.