Asker ağabeyler üşümesin

Türkiye'nin dört bir yanından, genç, yaşlı her kesimden Zeytin Dalı operasyonunu gerçekleştiren askerimize destek yağıyor.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2018, 00:00 Güncelleme 28 Ocak 2018, 00:00
Asker ağabeyler üşümesin

İÇİNDEKİLER

Düzce'de, 8 yaşındaki Ebrar (sağda) ve 6 yaşındaki Erva Eyecioğlu (solda), anneannelerinden öğrendikleri el işiyle Afrin'de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçikler'e atkı ve bere örmeye başladı. Abla Ebrar Eyecioğlu, Suriye'de görev alan asker ağabeyleri üşümesin diye atkı ördüğünü dile getirirken "Haberlerde oradaki durumu gördük ve biz de boş zamanımızda örgü örmek istedik" dedi. Erva Eyecioğlu da atkı ve bere ördüğünü belirterek, "Bu ördüğümüz atkı ve bereleri asker ağabeylerimize göndereceğiz" ifadesini kullandı.

Kız kardeşler, asker ağabeylerine "Sizi çok seviyoruz, Allah size yardım etsin" şeklinde mesaj yolladı. Kızların dedesi Mustafa Yaman ise "Onlardan Allah razı olsun. Allah herkese böyle torunlar nasip etsin. Allah askerlerimizden binlerce kez razı olsun. Burunları kanamadan, ayaklarına taş değmeden dönmek nasip etsin. Analarına babalarına kavuşmak nasip etsin" dedi.

ONBEŞLİLER GELİYOR

■ ÇANAKKALE
Savaşı kahramanlarından "Kınalı Ali"nin memleketi Tokat'ta, o dönemin asker kıyafetlerini giyen 15 yaşındaki 12 genç, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Suriye'nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na gönüllü katılmak için dilekçe verdi.

ETİYOPYA'LI YETİMLERDEN DUA

■ Türkiye, terörü bitirmek için kenetlenirken, dünyadan da Mehmetçik'e destek gelmeye devam ediyor. Daha önce Somali, Sudan, Bosna Hersek gibi ülke halklarından gelen dualara Etiyopya da eklendi. Bilal-ı Habeşi'nin diyarında yetim çocuklar, öğretmenleri ve bölgenin kanaat önderleri Türkiye ve Mehmetçik için dua etti.

KAYSERİLİ ANALARDAN MANTI

■ Türkiye'nin dört bir yanından cefakar anneler Mehmetçik için seferber olurken, Afrin'e giren askerlerimize adeta dolmalar, baklavalar, börekler yağdı. Son olarak Kayseri'nin Akkışla İlçesi'nde bir araya gelen kadınlar, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçikler için kilolarca mantı hazırladı.