Rahat uyu şehidim!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’ nin Suriye’nin Afrin kentine PKK/PYD’nin temizlenmesi amacıyla başlattığı Zeytindalı Harekâtı’nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın vasiyeti yerine getirilecek.

Giriş Tarihi 25 Ocak 2018, 00:00 Güncelleme 25 Ocak 2018, 07:30
Rahat uyu şehidim!

İÇİNDEKİLER

Şehit Özalkan'ın arkadaşıyla son mesajlaşmasında "Vasiyetimdir. Şehit olursam Kurt-ar Derneği aracılığı ile Telafer'deki Türkmen balalar için anaokul-kreş veya kültür merkezi devletin bana vereceği paradan yaptırılması ve ismimin konması" diye yazmıştı. Vasiyetinin gerçekleşmesi için Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Salivi ve Milletvekili Maruf girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşad Salihi: "Harekatta şehit düşen Mehmetçik Musa'nın vasiyetini gördük. Telafer milletine, Telaferimize onun adına okulun yapılmasını yada bir kültür merkezi yapılması istemiş. Şehidin ailesine başsağlığı diliyorum. Türk milletinin başı sağolsun istikrar için barış için şehit olmuştur." Salihi Şehit Özalkan'ın vasiyetinin gerçekleştirileceğini twitter'dan bu sözlerle duyurdu: Unutma ki şehidim bu vasiyetin gerçekleşecektir. Telafer'de senin adına bir anaokulu açacağız. Sen son damla kanını verirken, nasıl bizi unutmadıysan. Elbet biz de seni unutmayacağız."

'O da listemizde'

Irak Türkmen Cephesi Erbil Milletvekili AydınMaruf: "Şehidin adının yaşatılmasının takipçisi olacağım. Türk ordusunun kahraman mensubu barış için Afrin'e gidiyor. Orada şehit düşüyor. Ama şehit olmadan çok kısa bir süre önce mazlum Telafer halkını düşünüyor. Biz bu haberi duyduğumuzdan beri gece uykularımız kaçtı çok etkilendik. Onu kendi şehitlerimiz listesine alıyoruz her yıl kendi şehitlerimizle birlikte kahraman Musa Özalkan'ı anacağız. Telaferde yerel yönetim bazında şehidin adını yaşatılması için işlek bir caddeye verilmesi konusunda takipçi olacağım."