Bebek Üssü

Hatice ve Seçil Berberoğlu, yıllar önce ABD’li askerlere satıldı. Esra Erol’da programı sayesinde Türkiye’deki kardeşleriyle kucaklaştı. Ancak bunun gibi onlarca hikaye vardı. İncirlik’te yaşayan vatandaşlar “ABD’li askerler para karşılığı çok sayıda çocuk satın alıp, ülkelerine götürdü” ifadesini kullandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ocak 2018 Güncelleme 09 Ocak 2018, 02:14
Bebek Üssü

İÇİNDEKİLER

Adana'daki İncirlik Üssü, akıllara durgunluk veren bir üssün merkezi haline geldi. Çok sayıda bebeğin üste çalışan ABD'li askerlere satıldığı tespit edildi. Adana'da yaşayan Hatice ve Seçil Berberoğlu adlı kardeşler atv'de yayınlanan Esra Erol'da programı sayesinde bir araya geldi. İncirlik Üssü'nde ABD'li askerlere satıldığında 4 yaşında olan Hatice'nin ismi Michelle ve 7 aylık olan Seçil'in ismi ise Britanny olarak değiştirilmişti. 4 kardeş şimdi de evlatlık verilen diğer 2 erkek kardeşlerini aramak için harekete geçti. Ancak bu örnek sadece Berberoğlu kardeşleriyle ilgili sınırlı değildi. 1953 yılında kurulan İncirlik Üssü'nde ABD'li askerlerin Türk ailelerinin çocuklarını satın alıp ABD'ye götürdüğü, çocukların adı ve dininin değiştirildiği tespit edildi. 40 yıldır İncirlik'te yaşadığını söyleyen Mahmut Açar, "ABD'li askerlerin Türk çocuklarını satın almaları doğrudur. ABD'lilere evlatlık veren çok aile var. Bir tanıdığım hem kızını, hem de oğlunu ABD'lilere verdi. Bir süre önce de öldü. Sanki bakkalda alış veriş yapar gibi çocukları para karşılığında ailelerden istiyorlardı" dedi. İncirlik Üssü'nde görevli ABD'li bir kadının evine gelip, o zaman 1.5 yaşında olan kızını eşinden para karşılığı istediğini de anlatan Mahmut Açar şöyle devam etti: "Eşim bana kızımı satın almaya geldiklerini söyledi. O an beynimden vurulmuşa döndüm. Bir insan yavrusunu nasıl satar? Dünyayı verseler çocuğun satılır mı? Çocuğunu satan insanın deli olması lazım."



MAHALLEYİ GEZİYORLAR
Uzun yıllar İncirlik Üssü'nün girişinde taksicilik yapan Ali Aslan da (65) ABD'li askerlerin Türk ailelerden çocuk satın almalarını çok duyduğunu söyledi. Aslan, "İncirlik Üssü'nde çalışan Türkler ya da İncirlik'i iyi bilen ABD'li kadınlar, mahallede kimin maddi durumunun iyi olmadığını araştırıyor... Ona göre ailelerin yanlarına gidip çocukları alıyorlarmış" dedi.


Murat KARAMAN